29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μαρινάκης: Νέα ψέματα του κ. Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα ολομέτωπη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχεδόν 24 ώρες μετά την παρουσίαση του (μονοσέλιδου) excel με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Παύλος Μαρινάκης έβαλε στο «στόχαστρο» τον Στέφανο Κασσελάκη για «δύο ψέματα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, παρουσίασε αντικρουόμενες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και άσκησε δριμεία κριτική για το πόθεν έσχες, το οποίο, όπως είπε, «αν βάλει κανείς στο ζύγι έσοδα, καταθέσεις, επενδυτικά προϊόντα και δανεισμό, τουλάχιστον με βάση αυτά τα οποία δήλωσε, το μόνο εδώ βλέπει ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός».

«Πρώτον, δεν κατέθεσε πόθεν έσχες ο κύριος Κασσελάκης, δεν κατέθεσε δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Σε ένα σόου που μάλλον φαίνεται για φιάσκο όπως εξελίχθηκε. Μόνο σήμερα έχουν βγάλει 9 ανακοινώσεις για να δικαιολογήσουν τον πανικό τους. Κατέθεσε μονοσέλιδο exel με κάποια στοιχεία κατά δήλωση του, τα οποία καλή τη πίστη εμείς τα δεχόμαστε. Με βάση αυτά τα στοιχεία γεννώνται ακόμα περισσότερα ερωτήματα από όσα είχαμε μέχρι που κατέθεσε το μονοσέλιδο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεδομένο πρώτο πριν τα ερωτήματα και σημαντικότερο ότι υπάρχει μία διαπιστωμένη πλέον παράβαση του νόμου γιατί 31/12/2023 ήταν σε αλλοδαπή εταιρεία, ενώ νόμος το απαγόρευε. Έχει εκλεγεί 23 Σεπτεμβρίου. Είναι κάτι το οποίο είναι και με τη βούλα και από κει και πέρα αν βάλει κανείς στο ζύγι έσοδα, καταθέσεις, επενδυτικά προϊόντα και δανεισμό, τουλάχιστον με βάση αυτά τα οποία δήλωσε ο κύριος Κασσελάκης, το μόνο εδώ βλέπει ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός, γιατί ο κύριος Κασσελάκης πριν από κάποιους μήνες σε πολλές συνεντεύξεις, γιατί το ότι θα καταθέσει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές ο ίδιος το είχε πει σε συνέντευξή του, δεν το είπαμε εμείς. Είχε πει και πολλά άλλα πράγματα, ένα εκ των οποίων ότι έχει βγάλει τόσα πολλά λεφτά που αυτό εμείς δεν το ποινικοποιούμε, που δεν χρειάζεται ξανά να δουλέψει στη ζωή του. Έτσι είχε πει. Και μάλιστα έχει πει ότι δεν πληρώνεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνει θα πω εγώ. Και θα πω εγώ το εξής. Αν δει κανείς τις καταθέσεις του, τα δάνειά του, το πώς πρέπει να αποπληρωθούν τα δάνεια αυτά.

»Κι εδώ ανοίγω μια παρένθεση. Γι’ αυτό και δεν είναι κανονικό πόθεν έσχες. Γιατί στο κανονικό πόθεν έσχες λες τι δάνεια είναι, αν είναι κατασκευαστικά, αν είναι στεγαστικά, αν είναι δάνεια επιχειρηματικά. Υπάρχει ένας δανεισμός ο οποίος ισοδυναμεί περίπου με τα επενδυτικά προϊόντα. Υπάρχει μια πολυτελέστατη ζωή με ελικόπτερα, την οποία το ξαναλέω, δεν είμαστε από τους πολιτικούς χώρους που ποινικοποιούν τη ζωή κάποιου, η οποία αξίζει, φαίνεται ότι κοστίζει πολλά, πολλά λεφτά. Δεν συνάδουν τα εισοδήματα. Τα εισοδήματα στη συνέχεια καταλήγουν είτε σε καταθέσεις, είτε σε κάποια επενδυτικά προϊόντα. Υπάρχουν όμως και χρέη. Όλα αυτά είναι ένα ισοζύγιο». 

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο και για «δύο ψέματα» που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο κατά την τελευταία ημέρα. «Είναι και άλλα προηγούμενα δύο ψέματα που είπε τώρα μόνο τις τελευταίες 24 ώρες ο κύριος Κασσελάκης. Ψέμα πρώτο. Δεν έχει τη δυνατότητα, επειδή λέει δεν λειτουργεί η πλατφόρμα, να κάνει την κατάθεση του πόθεν έσχες του αρχικού της αρχικής δήλωσης, την οποία είχα κι εγώ υποχρέωση να κάνω τον Ιανουάριο και την έκανα τον Φεβρουάριο, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου. Γιατί λέει, δεν λειτουργεί η πλατφόρμα. Ψέμα. Υπάρχει μια νέα πλατφόρμα υπό επεξεργασία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη, όμως λειτουργεί ακόμα η προηγούμενη πλατφόρμα, η οποία δέχεται αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες και μάλιστα υπάρχει και ρητή αναφορά, αν δει κανείς το σύστημα του πόθεν έσχες μπορεί να μπει να το δει ότι οι δηλώσεις οι αρχικές που θα γίνουν με την ισχύουσα πλατφόρμα έχουν ισχύ και θα ισχύσουν στην επόμενη.

»Ψέμα δεύτερο λέει ανοίξτε την πλατφόρμα και την επόμενη στιγμή εγώ θα καταθέσω. Εξήγησα ότι μπορεί και τώρα. Την ίδια στιγμή λέει ότι μου λείπουν κάποια στοιχεία για να καταθέσω, είτε του λείπουν στοιχεία είτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταθέσει. Οι πολιτικοί αρχηγοί και όλοι όσοι έχουν υποχρέωση για πόθεν έσχες με την ισχύουσα πλατφόρμα η οποία είναι ακόμα στον αέρα και δεν έπεσε μια πλατφόρμα για να ανέβει μια άλλη, υπάρχει μια πλατφόρμα και θα δημιουργηθεί μια άλλη πλατφόρμα., την τελευταία φορά που είχαν υποχρέωση να δηλώσουν πόθεν έσχες το έκαναν. Ήταν πέρσι για το προηγούμενο, ακριβώς έτος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό