24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η χειρότερη ανάμνηση είναι ο πατέρας μου νεκρός στο κρεβάτι του ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την εξορία, τις έντονες αναμνήσεις με τον πατέρα της και την επταετία μίλησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα 

Στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρθηκε σήμερα η κόρη του Μαργαρίτα η οποία μοιράστηκε τις πιο έντονες αναμνήσεις που έχει από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

«Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από τον πατέρα μου είναι όταν τον είδα νεκρό στο κρεβάτι του. Αναμνήσεις του πατέρα μου έχω άπειρες, αλλά αυτή ήταν η πιο έντονη, πριν σαράντα ημέρες. Μεγάλη στιγμή για μένα ήταν όταν ο μπαμπάς ήρθε στο Καραϊσκάκη και ένας ολόκληρος λαός τον χαιρέταγε, τραγουδώντας. Ήταν 70.000 κόσμος. Οι μέρες μετά τον θάνατό του είναι… καλές, τι να πω. Όπως όλων των ανθρώπων που χάνουν τους γονείς τους, υπάρχει μια θλίψη αλλά και μια γλύκα όταν τον σκέφτομαι», είπε μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Open Weekend».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

«Ο πατέρας μου ήταν ο πάτερ φαμίλιας» είπε η κυρία Θεοδωράκη, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρόνια της επταετίας και στην εξορία. «Ο πατέρας μου ήταν ο μεγαλύτερος φαν της συγγραφικής μου ιδιότητας. Ήταν παθιασμένος με μένα. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλο βιβλίο, αλλά θα πρέπει να είμαι ήρεμη και ήσυχη. Δεν έχω χρόνο και ηρεμία αυτή την περίοδο. Δεν μας μάλωνε ποτέ, ήταν πολύ δημοκρατικός. Ήταν ένας πάτερ φαμίλιας. Πάντα ανακατευόταν στην οικογένεια, με τον καλό τρόπο, ήθελε να συμμετέχει σε όλα. Ζήσαμε πολύ ωραία μπροστά του. Ζήσαμε όμως και μυθιστορηματικές στιγμές με τη χούντα. Στην εξορία μας πήρε μαζί του. Μια συνεχής μετακίνηση κοντά στη μαμά και στον μπαμπά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Σοκ στο Πέραμα: Ένας νεκρός και 7 τραυματίες από την αιματηρή συμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό