23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαραντόνα: Τα αποκαλυπτήρια του «Tango D10S», του αεροπλάνου-μουσείου που θα ταξιδέψει μέχρι το Κατάρ ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εντυπωσιακό ιπτάμενο μουσείο προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα θα δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να αλληλεπιδρά με τον «Pibe D’ Oro» μέσω τεχνητής νοημοσύνης και αφού ταξιδέψει πρώτα σε πόλεις της Αργεντινής, θα καταλήξει στο Κατάρ την περίοδο του Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα συμπέσει με την επέτειο δύο χρόνων από την ημέρα που «έφυγε» ο Θεός της μπάλας, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Μία απώλεια που σκόρπισε το πένθος στο ποδόσφαιρο και σε όλη την κοινωνία της Αργεντινής, αποτελώντας την αφορμή για αμέτρητους φόρους τιμής προς το πρόσωπο του «Pibe D’ Oro» από όλο τον κόσμο.

Η πιο εντυπωσιακή και μεγαλοπρεπής ιδέα ανήκει στον Γκαστόν Κόλκερ, CEO της εταιρείας Give & Get. Στόχος του ήταν να φτιάξει το αεροπλάνο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Και το πέτυχε, κάνοντας τα αποκαλυπτήρια του «Tango D10S», του αεροσκάφους-μουσείου που θα ταξιδέψει πρώτα σε όλη την Αργεντινή και θα καταλήξει στο Κατάρ για την έναρξη του Μουντιάλ.

Το αεροπλάνο έχει 12 θέσεις και η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από την αργεντίνικη εταιρεία τεχνολογίας Give & Get, ως ένα ιπτάμενο μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη του. Βάφτηκε ασφαλώς στα χρώματα της Αλμπισελέστε και φέρει στην άτρακτο την εικόνα του Μαραντόνα να φιλάει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το πρόσωπό του απεικονίζεται και στην ουρά του αεροπλάνου. Στα φτερά, μάλιστα, έχουν αποτυπωθεί τα δύο γκολ του από τον θρυλικό προημιτελικό κόντρα στην Αγγλία: στο αριστερό το «Χέρι του Θεού» και στο δεξί το κορυφαίο γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, με το αλησμόνητο σόλο από τη σέντρα.

#EFETV | Tango D10S, el avión que homenajea a Maradona y volará a Qatar.

🇦🇷 La aeronave funciona también como un museo itinerante que recorrerá el mundo.

👉 https://t.co/XQCMCCXiez

📸 Alberto Caratozzolo#Qatar2022 pic.twitter.com/XC2RyAsdmI

— EFE Deportes (@EFEdeportes) May 26, 2022

🤩 ¡D10S, LISTO PARA DESPEGAR!

🛩 El avión en homenaje a Diego Armando Maradona, Tango D10S, fue presentado en Argentina 🇦🇷.💺 Cuenta con un mini museo con camisetas y botines que usó el 10.

❤️ si te gustaría abordarlo. pic.twitter.com/c9aMQWi3SF

— Telemundo Deportes (@TelemundoSports) May 26, 2022

«Αυτό είναι το πρώτο Μουντιάλ χωρίς τον Μαραντόνα και ίσως το τελευταίο του Λιονέλ Μέσι. Είπα στον εαυτό μου, θέλω να φτιάξω το αεροπλάνο του Ντιέγκο, θέλω να το κάνω. Κι έτσι δημιουργήσαμε το Tango D10S», δήλωσε ο Κόλκερ για το δημιούργημά του, το οποίο θα περιλαμβάνει ουκ ολίγες εμπειρίες για όσους το επισκεφτούν.

[FÚTBOL] Tango D10S, el avión en homenaje a Maradona que viajará a Qatar. ✈️🇦🇷 pic.twitter.com/dFxyvFH5Bc

— ElCanciller.com (@elcancillercom) May 26, 2022

Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι θα μπορούν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και να αφήσουν μήνυμα για τον Ντιέγκο στο πιλοτήριο, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι πως οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τον Μαραντόνα μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

«Είμαι τρελός για τον Μαραντόνα, είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που παρακολουθούν ακόμη βιντεάκια του πριν πάω για ύπνο.

Όταν το είδαν οι συμπαίκτες του Μαραντόνα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, εντυπωσιάστηκαν, σχεδόν μαγεύτηκαν από το αεροσκάφος», συμπλήρωσε ο Κόλκερ στο «Reuters».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό