28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Μαλλιά κουβάρια» στην Βουλή της Γεωργίας – Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Τεταμένο το κλίμα στην Γεωργία 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μέσα και έξω από το γεωργιανό κοινοβούλιο με αφορμή την ψήφιση νόμου που καθορίζει το καθεστώς του ξένου πράκτορα στη Γεωργία.

Οι συμμετέχοντες σε μια διαδήλωση κοντά στο κτήριο του γεωργιανού κοινοβουλίου προπηλάκισαν έναν ανταποκριτή του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού “Zvezda”.

Μέσα στο κοινοβούλιο όμως η εικόνα ήταν ακόμη χειρότερη αφού κυβερνητικοί βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια με συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης.

Το Κοινοβούλιο, εν μέσω διαδηλώσεων στην Τιφλίδα, ενέκρινε σήμερα Τρίτη στην τρίτη και τελική ψηφοφορία επί του συνόλου το νομοσχέδιο.

Στο νομοσχέδιο μπορεί να ασκήσει βέτο η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι.

Και σε αυτό ακριβώς υπολογίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλιώς η Ουάσιγκτον θα πρέπει να επανεξετάσει ριζικά τις διμερείς σχέσεις. Αυτή η δήλωση έγινε σήμερα από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, με τη σειρά του, δήλωσε ότι το περιβόητο νομοσχέδιο έρχεται σε αντίθεση με τις φιλοδοξίες της Τιφλίδας να αναπτύξει συνεργασία με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά τις σχέσεις με τη Γεωργία, η οποία «έχει ακόμη χρόνο να αρχίσει να εργάζεται σε πνεύμα συνεργασίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό