16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακρόν: Θα συναντήσω τον Ερντογάν – Άφησε αιχμές για τους S-400

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά από μήνες έντασης μεταξύ των δύο ηγετών για θέματα όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η Λιβύη, η Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι, ο Μακρόν δήλωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ερντογάν «λίγο πριν» τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκινά στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, και τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα το Γαλλικό Πρακτορείου. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας φάνηκε πάντως να αφήνει αιχμές για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 που έχει αποκτήσει η Άγκυρα. 

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

«Όταν είμαστε μέλη του ίδιου οργανισμού, δεν μπορούμε να αποφασίζουμε να αγοράσουμε εξοπλισμό που δεν επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να διεξάγουμε μονομερείς επιχειρήσεις που είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα των συνασπισμών που έχουμε δημιουργήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν. Πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές έχουν «βαθιές διαφωνίες», αλλά πρέπει να «συνεχίσουν να μιλούν». «Έχουμε βαθιές διαφωνίες και το γνωρίζουμε. Μερικές φορές είχαμε αντιπαραθέσεις και τις δεχόμαστε. Αλλά ανεξάρτητα από τις διαφωνίες, πρέπει πάντα να μιλάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό