26 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Μαίνεται η φωτιά στη Μήλο – Μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων – Στάλθηκε 112

Ειδήσεις Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας έδιναν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη Μήλο, όπου νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης (18/6) σήμανε συναγερμός μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο νησί των Κυκλάδων σε δύσβατη περιοχή, όχι κοντά στο οδικό δίκτυο.

Αντιμέτωπες με αρκετές διάσπαρτες εστίες είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ζεφύρια.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύει το flash.gr, η φωτιά καίει κοντά στο αεροδρόμιο της Μήλου.

Φωτό: Ηλίας Λιβάνιος

Νωρίτερα εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Προβατά. 

Φωτo: Ηλίας Λιβάνιος

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού καθώς ομάδα εθελοντών.

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της φωτάς κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων:

1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει με ελικόπτερο του Π.Σ. από Αθήνα,2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει αεροπορικώς και20 πυροσβεστών με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ήχησε 112 για όσους βρίσκονται στο νησί:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό