25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Μαίνεται η φωτιά στην Άνδρο – Μήνυμα 112 για εκκένωση 4 περιοχών

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο νησί της Άνδρου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Στραπουριές.

Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση, ωστόσο σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Η περιοχή είναι από τα πιο πράσινες του νησιού, με πυκνή βλάστηση και πολλές κατοικίες, μόνιμες και εξοχικές. Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Προς ενίσχυση των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες αναχώρησαν από την Αθήνα ενισχύσεις με πέντε οχήματα και 19 πυροσβέστες. Οι ενισχύσεις αναμένεται να φτάσουν στο νησί γύρω στις 6 το απόγευμα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα ενώ κατευθύνονται στο νησί προκειμένου να συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Παράλληλα στις 12:57 στάλθηκε μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στραπουριές να είναι σε ετοιμότητα.

Λίγο μετά τις 12:30 εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ενώ περίπου 45 λεπτά αργότερα εστάλη δεύτερο μήνυμα για εκκένωση τεσσάρων χωριών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες, Υψηλού με όσους βρίσκονται εκεί να καλούνται να απομακρυνθούν προς τη χώρα του νησιού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά ‘Ανδρου απομακρυνθείτε προς Χώρα ‘Ανδρου . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό