12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μίνι ανασχηματισμός από τον Σούνακ, μετά από 100 ταραχώδεις ήμερες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, με επίκενττο την ενεργειακή ασφάλεια, μετά από 100 δύσκολες μέρες στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Σούνακ όρισε τον Γκραντ Σαπς ως υπουργό Ενεργειακής Ασφάλειας, τον Γκρεγκ Χαντς ως πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος – αφότου απομακρύνθηκε ο Ζαχάουι – και τον Κέμι Μπάντενοχ ως υπουργό Επιχειρήσεων και Εμπορίου.

Ο Σούνακ χώρισε το τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) και το Τμήμα Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) για να δημιουργήσει τέσσερα νέα χαρτοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου ενός για την επιστήμη και την καινοτομία, προσωπική του επιλογή.

🆕 With the approval of His Majesty The King, the Prime Minister has announced the creation of four new departments.

These departments will ensure the right skills and teams are delivering for the British people.

— UK Prime Minister (@10DowningStreet) February 7, 2023

Μετά από τρεις μήνες που επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στο να καθαρίσει το χάος που άφησαν οι προκάτοχοί του Λιζ Τρας και Μπόρις Τζόνσον, ο Σούνακ προσπαθεί τώρα να αναδιαμορφώσει την κυβέρνηση ώστε να επικεντρωθεί στις προτεραιότητές του.

Μιλάει τακτικά για την ανάγκη να επικεντρωθεί στην τεχνολογία και να αγκαλιάσει το επιχειρηματικό πνεύμα της Silicon Valley, ενώ ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επίσης φέρει στην επιφάνεια την ανάγκη για τη Βρετανία να γίνει πιο αυτάρκης στην παραγωγή ενέργειας.

Οι πιέσεις αυξάνονται επίσης στον πρωθυπουργό για τον Ντόμινικ Ράαμπ, έναν βασικό του σύμμαχο που υπηρετεί ως αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης, εν μέσω επίσημης έρευνας για μια σειρά καταγγελιών για εκφοβισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό