19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μία πολύ special έκδοση των 3,2 εκατ. ευρώ! (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

H Βugatti συνεχίζει να παρουσιάζει ειδικές one-off εκδόσεις της Chiron θέλοντας να συντηρήσει έτσι το ενδιαφέρον γύρω από το μοντέλο και να βγάλει και αρκετά έξτρα χρήματα από τους πολύ πλούσιους πελάτες της.

Μϊα ακόμα τέτοια εκδοχή της Chiron είναι η νέα Super Sport η οποία έρχεται να αποδώσει φόρο τιμής στις Type 55 Super Sport και EB 110 Super Sport ή ακόμα και στην πιο πρόσφατη Veyron Super Sport.

Η ειδική αυτή έκδοση θα είναι έτοιμη από τις αρχές του 2022 και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις επίσης ειδικές εκδόσεις Pur Sport και Super Sport 300+ (μπερδευτήκατε;).

Σε σχέση με την τελευταία που είναι και η πιο hardcore, η “απλή” Super Sport θα είναι λιγότερο σπορ και σκληροπυρηνική και θα εστιάζει περισσότερο στην άνεση και την πολυτέλεια, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στον ρόλο του grand tourer.

Kάτω από το αμάξωμα δεν υπάρχουν εκπλήξεις, με τον κινητήρα να παραμένει ο W16 των 8,0 λίτρων που στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει επιπλέον 100 άλογα, έχοντας ανέβει στα συνολικά 1.600 άλογα με την ροπή να είναι επίσης στα 1.600 Nm και να αποδίδεται στις 2.000-7.000 σ.α.λ.

Για την αύξηση της ισχύος έγιναν αναβαθμίσεις όπως οι μεγαλύτεροι στροβιλοσυμπιεστές, νέα κυλινδροκεφαλή, νέα αντλία λαδιού, ενισχυμένο σύστημα ψύξης, ενισχύσεις στην μετάδοση κ.α. Εννοείται πως έχουν γίνει διάφορες βελτιώσεις στην ανάρτηση, στα φρένα κ.α., όπως και στο αεροδυναμικό πακέτο.

Οι επιδόσεις όπως είναι φυσικό είναι καταιγιστικές καθώς η Super Sport χρειάζεται μόλις 5,8 δευτερόλεπτα για να φθάσει στα 200 χλμ/ώρα από στάση και 12,1 δευτερόλεπτα για να αγγίξει τα 300 χλμ/ώρα. Η τελική της ταχύτητα είναι στα 440 χλμ/ώρα, με την Bugatti να υποστηρίζει ότι η SS είναι κατά 7% ταχύτερη από την απλή Chiron για την διαδικασία του 0-400 χλμ/ώρα.

Και αν αυτό το 7% δεν σας έφτανε για να σας πείσει ότι αξίζει να επενδύσετε σ’ αυτή την νέα και πιο ειδική από τις ειδικές Bugatti, η τιμή των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ ίσως σας πείσει να το κάνετε. Εκτός αν περιμένετε να έρθει η επόμενη πιο ειδική από τις ειδικές Bugatti Chiron.
 
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό