16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

«Μία Ημέρα Εύελπις»: Επίσκεψη μαθητών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – Εντυπωσιακές εικόνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το διήμερο 15-16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο πλαίσιο της δράσης «Μία Ημέρα Εύελπις», επίσκεψη από μαθητές του Γενικού Λυκείου Βάρης και Βουλιαγμένης, του 2ου Λυκείου Βούλας, του Επαγγελματικού Λυκείου Βάρης και του Κολέγιου Saint Lawrence.

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Σκοπός της δράσης είναι οι μαθητές να δουν τη ζωή και την εκπαίδευση των Ευέλπιδων από κοντά, αλλά και να έρθουν σε επαφή με νέους με παρόμοια ενδιαφέροντα και στόχους.

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Κατά τη διάρκεια τις επίσκεψής τους, οι μαθητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής καθώς είχαν και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων αλλά και να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις από τους Ευέλπιδες.

Γενικό Επιτελείο Στρατού
Τα μέτρα για την αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό νέων προκειμένου να φοιτήσουν στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές ανακοίνωσε δέσμη μέτρων.

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Παρουσιάζοντας το πρόβλημα του μειωμένου αριθμού των εισακτέων, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το 2020 το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές της χώρας προσέγγιζε το 99% και το 2024 μειώθηκε σε 64%, ενώ ειδικότερα στη Σχολή Ευελπίδων το ποσοστό κάλυψης ήταν 100% το 2020 και έχει περιοριστεί σε μόλις 34%.

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Τόνισε ότι, παράλληλα, παρουσιάζεται αυξανόμενη αποχώρηση σπουδαστών κατά το πρώτο έτος φοίτησης, αναφέροντας ότι το 2020 το ποσοστό ήταν 6%, το 2021 ανήλθε σε 20%, το 2022 σε 15%, το 2023 σε 18%, ενώ το 2024 σε 7%.

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Ο κίνδυνος, κατά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι η υποστελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων με συνεπακόλουθο την αδυναμία υποστήριξης των σύγχρονων οπλικών συστημάτων και την υποβάθμιση του ποιοτικού στοιχείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό