20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μία ακόμη καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Δεν με άφηναν να μιλήσω με το εγγόνι μου, με αποκόψανε

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη μίλησε η γιαγιά φιλοξενούμενης σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου»

Μία νέα καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη. 

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η γιαγιά φιλοξενούμενης σε δομή της Κιβωτού, η εγγονή της έχει δεχθεί σωματική βία καθώς – όπως λέει η καταγγέλουσα – «το παιδάκι έχει περάσει πάρα πολλά εκεί μέσα. Το έπιασαν από το λαιμό γιατί δεν έκλεινε το φως». 

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν επιτρέπουν να μιλήσει με την εγγονή της ούτε η ίδια αλλά ούτε ο πατέρας της και η μητέρα της και πως φοβάται για την υγεία της. «Επικοινωνώ συνεχώς, εδώ στην Κιβωτό στα Κεντρικά αλλά δεν μου δίνουν το παιδί να μιλήσω. Δεν το έχω δει από κοντά, να το πιάσω αγκαλίτσα μου. Ένα παιδάκι έχω, ένα εγγονάκι έχω. Δυστυχώς μας αποκόψανε», είπε χαρακτηριστικά. 

«Το έπιασαν από το λαιμό. Έμειναν τα δάκτυλά της επάνω και τις είπαμε να τα βγάλει φωτογραφίες. Μας πήρε το παιδί τηλέφωνο από το σχολείο, κρυφά, από ένα άλλο κοριτσάκι. Πήρε τηλέφωνο τον μπαμπά της γιατί δεν τους επιτρέπουν να έχουν τηλέφωνα. Μπαμπά λέει πήγε χθες μία να με πνίξει, πέρασε και τα δύο χέρια της στο λαιμό και έμειναν οι δαχτυλιές της επάνω στο λαιμό μου, γιατί δεν έκλεινα το φως που ήθελα να διαβάσω. Τα παιδιά τα ταΐζουν ένα ρύζι, μία σούπα, ένα τσάι. Μου λέει γιαγιά πίνουμε 50 παιδιά ένα φακελάκι. Φοβάμαι για την υγεία του παιδιού μου. Δεν μπορεί να την δει ούτε η μητέρα της, ούτε ο πατέρας της.

Όλη την ώρα άλλαζαν κοινωνική λειτουργό. Αυτή που δούλευε τώρα τελευταία εκεί μέσα, ήταν η πιο απαίσια γυναίκα. Δεν μας έδινε ποτέ το παιδί (να μιλήσουμε). Εγώ δεν έχω ακούσει το παιδί μου να είναι καλά. Μία φορά μόνο το άκουσα και μίλαγε όπως μιλάνε τα ρομπότ, με ένα ναι και ένα όχι. Της είπα κορίτσι μου κάνε τον σταυρό σου, ο Θεός είναι μεγάλος, θα μας βοηθήσει. Και μου λέει γιαγιά δεν υπάρχει θεός», πρόσθεσε.. 

Τέλος, η καταγγέλουσα υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει σε ποια δομή ακριβώς φιλοξενείται το εγγόνι της και πως«δεν μας λένε, εμείς ξέρουμε ότι φιλοξενείται σε ένα παλιό εργοστάσιο που το έκαναν δομή». 

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό