24.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Μήπως συνέχεια τρέχεις και δεν φτάνεις; 4 μικρές συμβουλές διαχείρισης χρόνου που θα σε σώσουν 

Ειδήσεις Ελλάδα

Γιατί, κακά τα ψέματα, η διαχείριση του χρόνου είναι θέμα φροντίδας του εαυτού σου και, σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει, αξίζεις την καλύτερη.

Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου μπορεί να φαίνεται δύσκολη, ειδικά όταν προσπαθείς να ισορροπήσεις καριέρα, νοικοκυριό, σχέσεις και προσωπική ζωή. Ωστόσο, με μερικές απλές αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα, μπορείς να καταφέρεις να οργανώσεις τη μέρα σου καλύτερα και χωρίς άγχος.

1. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα σχέδιο

Ο καλύτερος τρόπος για να έχεις μια παραγωγική μέρα είναι να την ξεκινήσεις με ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Πριν ξεκινήσεις, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να γράψεις τις πιο σημαντικές δουλειές που πρέπει να κάνεις. Βάλε προτεραιότητες με βάση τη σημασία ή τις προθεσμίες που τυχόν έχεις. Μια απλή λίστα με τα καθήκοντά σου μπορεί να σε βοηθήσει πολύ, ενώ αν προτιμάς την τεχνολογία, υπάρχουν εφαρμογές που οργανώνουν τις υποχρεώσεις σου. Όταν ορίσεις τους στόχους σου από νωρίς, θα νιώθεις πιο συγκεντρωμένη και λιγότερο χαοτική κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Μην ξεχνάς τα διαλείμματα

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά τα διαλείμματα μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητά σου. Ο εγκέφαλός σου χρειάζεται χρόνο για να ξεκουραστεί και να ανανεωθεί, ειδικά όταν έχεις πολλές υποχρεώσεις. Αντί να προσπαθείς να ολοκληρώσεις όλη τη λίστα υποχρεώσεων χωρίς διακοπή, φρόντισε να κάνεις μικρά διαλείμματα. Ένα πεντάλεπτο τέντωμα, ένας μικρός περίπατος ή ένας καφές μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ενέργειά σου και να διατηρήσεις την προσοχή σου. Κράτα και μια έξτρα συμβουλή εδώ: Δοκίμασε την τεχνική Pomodoro, σύμφωνα με την οποία δουλεύεις για 25 λεπτά και μετά κάνεις ένα διάλειμμα 5 λεπτών, και θα μας θυμηθείς.

Τι είναι η τεχνική pomodoro για να γίνεις πιο παραγωγική στη δουλειά- ακόμα κι αν βαριέσαι

3. Μην κυνηγάς την τελειότητα

Η προσπάθεια να κάνεις τα πάντα τέλεια είναι σίγουρος τρόπος να σπαταλάς χρόνο και ενέργεια. Μερικές φορές, είναι καλύτερο να στοχεύεις στο «έγινε» αντί για το «τέλεια». Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να είναι «αρκετά καλός», ειδικά για τις καθημερινές υποχρεώσεις. Κράτα την ενέργειά σου για ό,τι πραγματικά αξίζει την προσοχή σου, και θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.

Εσύ οργανώνεις τα emails; Όσα κάνουν οι γυναίκες καριέρας την Παρασκευή για να είναι cool τη Δευτέρα

4. Μάθε να λες Όχι

Ένας από τους μεγαλύτερους «κλέφτες χρόνου» είναι η υπερβολική δέσμευση. Μπορεί το «Ναι» να έρχεται αυθόρμητο σε κάθε αίτημα ή πρόσκληση που λαμβάνεις, όμως αντιλαμβάνεσαι, φυσικά πως αυτό μπορεί να σε κάνει «κομμάτια». Το να μάθεις να λες «όχι» όταν το χρειάζεσαι είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για τη διαχείριση του χρόνου. Όρισε όρια και δεσμεύσου μόνο σε πράγματα που είναι σημαντικά για σένα. Έτσι, θα έχεις περισσότερο χρόνο για ό,τι πραγματικά αξίζει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό