15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήπως πρέπει να προετοιμαστούμε για το Wi-Fi 7 των 40 Gbps;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ζωή του Wi-Fi 6e μάλλον θα είναι μικρή, καθώς όλοι έχουν ξεκινήσει από τώρα να μιλούν για το Wi-Fi 7. Το νέο πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης υπόσχεται πολύ υψηλές ταχύτητες, οι οποίες θα μπορούν να φτάνουν μέχρι και τα 40 Gbps.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή που ακόμα δεν έχουμε περάσει (οι περισσότεροι) στο Wi-Fi 6, ούτε καν στο νεότερο Wi-Fi 6e, αλλά η συζήτηση για τα όσα θα μας προσφέρει το Wi-Fi 7 έχει ήδη ξεκινήσει. Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις τρέχουν και απαιτούν τη νέα μορφή ταχύτερης διασύνδεσης, καθώς προετοιμαζόμαστε για την εποχή του Virtual και Augmented Reality.

H μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που προσφέρει η νέα ασύρματη δικτύωση είναι τα 46 Gbps, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικές ταχύτητες σε καθημερινή χρήση θα είναι τα 40 Gbps. Για την υλοποίηση του Wi-Fi 7 απαιτείται η χρήση της συχνότητας των 6 GHz, κάτι που ισχύει και για το Wi-Fi 6e, ενώ το νωρίτερο που θα πρέπει να περιμένει κανείς να το δει να υλοποιείται είναι στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό