12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μήπως έρχεται σιγά-σιγά το τέλος των ελλείψεων σε GPUs;

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν αποκλείεται να πλησιάζουμε σε μία εποχή όπου ως καταναλωτές μπορούμε και να αισιοδοξούμε για την απόκτηση μίας… ποθητής GPU. Κάποια σημάδια μπορεί και να μαρτυρούν ότι δεν αποκλείεται να βρισκόμαστε προς το τέλος της κρίσης.

Ένα από τα πρώτα σημάδια στα οποία μπορούμε να βασιστούμε για την λύση του προβλήματος διαθεσιμότητας GPUs είναι η σταδιακή πτώση του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, κάτι που παρατηρείται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Σε παράλληλη πορεία, έχουν ξεκινήσει να εμφανίζουν πτώση και οι τιμές στις οποίες πωλούνται οι κάρτες γραφικών. Παρατηρείται, επίσης, πτώση και στη ζήτηση για GPU από τους miners.

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο μπορεί να βασιστεί η αισιοδοξία μας είναι το γεγονός ότι όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στους κατασκευαστές, δηλώνουν ότι οι αποστολές GPUs θα βελτιωθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες, με το μέγιστο των αποστολών στην αγορά να σημειώνεται μέχρι και το καλοκαίρι.

Καλά νέα, λοιπόν, για τον κόσμο των GPUs φέτος. Μένει να δούμε τις προβλέψεις να επιβεβαιώνονται…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό