29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

«Μήνυσα τον γιο μου για να τον σώσω από τα ναρκωτικά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκλόνισε μία μητέρα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μίλησε στο STAR για τον εφιάλτη που ζει ο γιος της, βουτηγμένος στην κόλαση των ναρκωτικών. Η ίδια περιέγραψε απίστευτες καταστάσεις, στη μάχη που δίνει για να σώσει το παιδί της.

Η 58χρονη, η οποία είναι καθηγήτρια, είπε για το γιο της ότι «έμπλεξε με λάθος παρέες».

«Έπρεπε να αποτρέψω τη δράση του παιδιού. Ήταν αλλοπρόσαλλη και επιθετική. Είχε κάνει απόπειρες, ξεσπούσε τον εαυτό του, είναι σε ψυχιατρική κλινική. Έμπλεξε με παρέες και άρχισε την χρήση. Με είχε χτυπήσει αρκετές φορές, στο κεφάλι. Μου είχε πετάξει πέτρες και σίδερα. Είχε πολύ άσχημη σχέση με την αδερφή του. Είχε εξαφανιστεί για ένα μεγάλο διάστημα. Εντοπίστηκε και έγινε ακόμη πιο επιθετικός. Πήρα τηλέφωνο στους ψυχιάτρους πως δεν είναι καλά. Δεν θέλω να θρηνήσω τον χαμό το», ανέφερε κλαίγοντας η γυναίκα.

Στοιχεία σοκ για την «έκρηξη» περιστατικών με ναρκωτικά στα σχολεία

Κάνναβη καθαρή ή συνθετική, μεθαμφεταμίνη, βαρβιτουρικά, εισπνεόμενες ουσίες… Και όλ’ αυτά, όχι σε κάποια κακόφημα σοκάκια και τις πιάτσες των τοξικομανών, αλλά στη σχολική κοινότητα. Παιδιά με την τσάντα γεμάτη βιβλία στον ώμο και με το μυαλό τους να «ταξιδεύει» στη δόση τους, για όταν χτυπήσει το κουδούνι του σχολάσματος. Μια πραγματικότητα σοκαριστική, αφού όπως αποκαλύπτει στο Flash.gr, αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών, ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών, έχει πέσει μόλις στα 13 έτη…

«Αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας στη χρήση ναρκωτικών, στην Ελλάδα. Δηλαδή η έναρξη έχει φτάσει στα 13 με 14 έτη. Και αυτή η έναρξη συνήθως γίνεται με την κάνναβη. Το επικίνδυνο δε κομμάτι -γιατί μιλάμε για συνθετικά ναρκωτικά όπως είναι το σίσα- είναι και η συνθετική κάνναβη. Δηλαδή εκτός από την κανονική, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει χρήση με τη συνθετική. Γιατί καταρχήν υπάρχει και το Διαδίκτυο, το οποίο βοηθάει κάποιους να κάνουν αυτές τις πράξεις. Άλλοι πειραματίζονται και τα ναρκωτικά για να τα ξεκινήσει κάποιος, θέλει να πετύχει κάποιο αποτέλεσμα. Είναι η περιέργεια αρχικά και μετά μπαίνουμε στον εθισμό, στην εξάρτηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό