20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μήνυμα του 112 σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυμα μέσω του «112» εστάλη στους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Δωδεκανήσων προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και ισχυρές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα έως τις πρωινές ώρες αύριο σε Σάμο, Ικαρια, Δωδεκάνησα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη και ετοιμότητα εν μέσω της επέλασης της κακοκαιρίας «EVA». Η εξέλιξη των μετεωρολογικών δεδομένων βρέθηκε στο επίκεντρο νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μετεωρολόγων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε η αποστολή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο

β) μέχρι τις βραδινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

γ) από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό