15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν μέσω ΗΠΑ: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν από την αποψινή συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

«Ζωνταντές δημοκρατίες»

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκπομπή Morning Joe μεταξύ άλλων για την Τουρκία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης αλλά και για το τι θα συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η Αθήνα στέλνει επιστολή ενδιαφέροντος για τα F-35

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι  σημαντική η επίσκεψη αυτή για τον ίδιο και την Ελλάδα γιατί «σηματοδοτεί τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ήταν να γίνει πέρυσι και μετατέθηκε λόγω της πανδημίας για φέτος. Θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στο Κογκρέσο. Είναι μια ευκαιρία να εορτάσουμε το μονοπάτι δυο ζωντανών δημοκρατιών. Είμαστε δυο ζωντανές Δημοκρατίες. Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και θα μιλήσουμε για την ενδυνάμωση των σχέσεών μας αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που έχει για την ευρωπαϊκή ήπειρο», είπε αναφορικά με το τι θα συζητήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης Ιμπραήμ Καλίν για Ουκρανία: Η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει μια διπλωματική ισορροπία για να διευκολύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Διαβάστε επίσης Πούτιν: Η Ρωσία δεν έχει πρόβλημα με την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή

Για την στάση της Τουρκίας στο αίτημα της Φινλανδίας αλλά και την Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «θα πρέπει να ρωτήσετε τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας» και διαμήνυσε: «Αν με ρωτήσετε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιείς την θέση σου στο ΝΑΤΟ για να κάνεις παζάρια. Περιμένω αυτό το πρόβλημα να λυθεί».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Αν με ρωτήσετε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιείς την θέση σου στο ΝΑΤΟ για να κάνεις παζάρια. Περιμένω αυτό το πρόβλημα να λυθεί».

Τόνισε ακόμα ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη απέναντι στην ρωσική εισβολή. «Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα για να επιβάλλουμε σκληρές κυρώσεις και περιμένω συνέχεια στην ευρωπαϊκή απάντηση. Τα σύνορα επαναπροσδιορίζονται με την βία και δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τον 21ο αιώνα».

Μαύρα σύννεφα σκιάζουν την ελληνική οικονομία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό