28.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Μήνυμα Άγκυρας προς Αθήνα: «Δεν θα επιτρέψουμε κατάχρηση της ειλικρινούς προσέγγισής μας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη στάση που θα κρατήσει η Τουρκία στα θέματα του Αιγαίου και της Μεσογείου αποτύπωσε η χθεσινή συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο διήρκησε πάνω από 3 ώρες, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναφορά στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να γίνει κατάχρηση της ειλικρινούς προσέγγισης της, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της για την καλλιέργεια εδάφους συνεργασίας.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας έρχεται μια εβδομάδα μετά τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι στην επερχόμενη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις αρχές του 2025 στην Άγκυρα, θα τεθούν επί τάπητος και τα θέματα του Αιγαίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Σ.Α της Τουρκίας αναφέρεται:

«Σημειώνεται ότι η Τουρκία δε θα επιτρέψει να γίνει κατάχρηση της ειλικρινούς προσέγγισης και των προσπαθειών της για την καλλιέργεια εδάφους συνεργασίας μέσω της εγκαθίδρυσης μόνιμης σταθερότητας και ειρήνης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος και τονίζεται, ότι η καλύτερη επιλογή είναι η δράση με κοινή λογική».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό