24.8 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Μέχρι το 2027 όλα τα λεωφορεία στην Αθήνα θα είναι ηλεκτρικά η με φυσικό αέριο

Ειδήσεις Ελλάδα

O Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου έθεσε ως προτεραιότητα την επιδίωξη αντικατάστασης όλου του στόλου των λεωφορείων στην Αττική μέχρι το 2027 με ηλεκτρικά ή φυσικού αερίου λεωφορεία, τα οποία θα είναι όλα προσβάσιμα στα Α.Μ.Ε.Α.

Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι θα συνεχιστεί η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές και τις μετακινήσεις, υπηρετώντας τη νέα φιλοσοφία των «πράσινων» υποδομών και καθαρών μορφών ενέργειας.

«Με αυτές τις προτεραιότητες, δράσεις και δεσμεύσεις, υλοποιώντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό, μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών στη χώρα, προωθώντας παράλληλα την ασφάλεια, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Βασική μας επιδίωξη είναι η ποιοτική και αναβαθμισμένη Δημόσια Συγκοινωνία για την καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο και της Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους οδηγούς και τους τεχνικούς των αστικών λεωφορείων.

Ο Υφυπουργός τόνισε στους εργαζομένους ότι όλοι μαζί θα δημιουργήσουν καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες, στην υπηρεσία του πολίτη, με συχνά δρομολόγια, ασφάλεια, καθαριότητα στα λεωφορεία και κλιματισμό.

Επίσης, σε σχέση με τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία που ήδη κυκλοφόρησαν στην Αθήνα και τον Πειραιά μαζί με τα νέα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου καθώς και τα 750 νέα ηλεκτρικά και υδρογόνου, ανέφερε ότι θα δώσουν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια μία βαθιά ανάσα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Συγχρόνως, συμφωνήθηκε ότι εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2025, όλα τα υπάρχοντα λεωφορεία και τρόλεϊ της Αθήνας θα είναι προσβάσιμα στα ΑμεΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό