12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Μέχρι τον Μάιο θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία» λέει Ιταλός επιστήμονας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιδιαίτερα αισιόδοξες οι προβλέψεις Ιταλού επιστήμονα την ώρα που οι θάνατοι από κορωνοϊό αυξάνονται και στη χώρα. 

Ο Ματέο Μπασέτι, υπεύθυνος της Κλινικής Μολυσματικών Ασθενειών του Νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας δήλωσε πως «τον Απρίλιο ή το πολύ τον Μάιο θα πρέπει να έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία και θα μπορούμε πιθανόν να βγάλουμε τις προστατευτικές μάσκες».

Πώς εξήγησε τη φαινομενικά υπέρμετρη αισιοδοξία του ο Ιταλός γιατρός; «Έως το τέλος της άνοιξης θα έχει εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού της χώρας και πάνω από το 50% των Ιταλών θα έχει μολυνθεί από τον ιό».

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις του Ιταλού γιατρού, ο αριθμός των θανάτων σημείωσε νέα αύξηση στην Ιταλία καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 313 άνθρωποι και τα κρούσματα έφτασαν τα 196.224.

Η περιφέρεια της Τοσκάνης, όμως, έκανε γνωστό ότι στον σημερινό απολογισμό των θυμάτων, συμπεριελήφθησαν και 37 ασθενείς που απεβίωσαν κατά το περασμένο εξάμηνο και λόγω λανθασμένου υπολογισμού δεν είχαν καταγραφεί. Οι θετικοί στον ιό, στην φάση αυτή, στην χώρα είναι 2.222.060.

 Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 1.190.567 διαγνωστικά τεστ, το 16,5% από τα οποία, προέκυψε θετικό.

Έπειτα από σειρά ημερών, για πρώτη φορά μειώνεται ο αριθμός των ασθενών με Co-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας: είναι 1.669, δηλαδή 8 λιγότεροι από χθες. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 17.309 ασθενείς με κορωνοϊό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό