22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μέχρι και ο Ερντογάν «πυροβολεί» την Τρας για την οικονομική της πολιτική

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν και ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι υπεύθυνος για την κατρακύλα της τουρκικής λίρας κατά 50% σε ένα χρόνο, αυτό δεν τον εμποδίζει καθόλου να κάνει δηλώσεις για την πορεία της στερλίνας.

«Η λίρα ισοπεδώθηκε», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Άγκυρα.  

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας,  έχει ήδη βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής  του ΔΝΤ, της Moody’s  και πλήθος διεθνών οικονομολόγων αυτή την εβδομάδα, αφού το πρόγραμμά  για τεράστιες μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές περικοπές τρόμαξε τους επενδυτές.

 Αυτό ώθησε το νόμισμα σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου 

Η Τρας που υπερηφανεύεται  γιατί απορρίπτει τις συμβουλές των «ορθόδοξων» οικονομολόγων, διαφωνεί με την -ανορθόδοξη- οικονομική πολιτική του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι τα χαμηλότερα επιτόκια μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, παρότι ο ιτιμές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 80%.

«Κόμπαζαν για τη λίρα, αλλά σήμερα μάθαμε ότι κατέρρευσε» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν κάλεσε την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας να συνεχίσει στον ρυθμό των erdoganomics μειώνοντας το βασικό της επιτόκιο κάτω από το 10% μέχρι το τέλος του έτους.

Αλλά, το τουρκικό νόμισμα εξακολουθεί να έχει καλύτερη απόδοση από τη στερλίνα από τότε που ηΤρας ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από λιγότερο από ένα μήνα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό