26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μέτρα στήριξης του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού ζητεί η ΠΟΕΕΤ

Ειδήσεις Ελλάδα

REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), στην οποία εκφράζει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και ζητεί να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΕΤ ζητεί:

Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας, μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης την 1η Ιουλίου.  Για όσους θα παραμείνουν άνεργοι εφέτος το καλοκαίρι να εξακολουθήσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας, μέχρι την έναρξη της περιόδου 2021. Να μπουν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες έμειναν εκτός είτε γιατί δεν πήραν επίδομα ανεργίας ή εποχικό, είτε γιατί εργάζονται με συμβάσεις μίας ημέρας, είτε είναι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης. Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων γι’ αυτούς που θα δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας τον χειμώνα του 2020 από 100 σε 50, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα εργαστούν για δύο μήνες. Να καλυφθούν οι μισθοί στο επίπεδο της κλαδικής σύμβασης ξενοδοχοϋπαλλήλων, που ισχύει, μέχρι 31/08/2020 και είναι γενικώς υποχρεωτική. Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών. Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό.

Η ΠΟΕΕΤ επαναφέρει το αίτημα για συνάντηση-τηλεδιάσκεψη, «ώστε να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό