21.4 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Μέτρα για την προστασία των παιδιών από τα social media ζητά από την Κομισιόν ο Δημήτρης Τσιόδρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέτρα για την προστασία της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, δηλαδή των παιδιών, από τους κινδύνους του εθισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις παρενέργειες που προκαλεί αυτός ο εθισμός, ζητάει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Τσιόδρας επικαλείται πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία το 11% των εφήβων εμφάνισε σημάδια προβληματικής συμπεριφοράς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δυσκολευόταν να ελέγξει τη χρήση τους. Και περιγράφει τις επιπτώσεις αυτού του εθισμού: «Επιστημονικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρατεταμένη και υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με διαταραχές ύπνου και άρα με συνέπειες για την πνευματική και σωματική εξέλιξη των παιδιών, αλλά και με φαινόμενα κατάθλιψης, bullying και αυξημένου άγχους».

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας υπογραμμίζει το ενδεχόμενο ψηφιακές πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σκοπεύουν συνειδητά στην ενίσχυση του εθισμού των παιδιών και να τον επιδιώκουν με το σχεδιασμό και με τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης τους. Ζητάει, λοιπόν, από την Κομισιόν να προχωρήσει, με συγκεκριμένα μέτρα, στην αντιμετώπιση τέτοιων πρακτικών. Επίσης, να βοηθήσει τα κράτη-μέλη στην παροχή ολοκληρωμένων και επίκαιρων προγραμμάτων για την ψηφιακή εκπαίδευση και ενημέρωση, που θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των παιδιών και των εφήβων από τον εθισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό