21.7 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

«Μέτοχος στην Γιουβέντους είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, αγόρασε ποσοστό μετοχών στην Γιουβέντους, με την κεφαλαιοποίηση της ιταλικής ομάδας να αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Seajets και λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Μάριος Ηλιόπουλος, το περασμένο καλοκαίρι αγόρασε την ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι πρώτοι μήνες της εποχής Ηλιόπουλου έχουν σημαδευτεί από την ολοκλήρωση μεγάλων μεταγραφών όπως αυτή του Μαρσιάλ, του Περέιρα και του Λαμέλα, με την «Ένωση» να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

🚨 Marios Iliopoulos has bought a 3.5% share of Italian giants Juventus 😳

AEK’s owner does not stop with his acquisitions and big statements, now owning a partial stock of one of Europe’s biggest clubs.

Do you think this deal can benefit AEK? pic.twitter.com/OuLJGpRENE

— AEK Insider (@AEKINSIDER) October 12, 2024

Ωστόσο ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν σταματάει να επεκτείνει τις επενδυτικές του δραστηριότητες στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς σύμφωνα με το worldenergynews, ο Έλληνας εφοπλιστής επένδυσε στην Γιουβέντους, αποκτώντας το 3,5%, με την κεφαλαιοποίηση των 36 φορές πρωταθλητών Ιταλίας να φτάνει κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ανιέλι ετοιμάζεται, μαζί με επενδυτές, να κάνουν δημόσια πρόταση για να βγάλουν την «Γηραιά Κυρία» από το ιταλικό χρηματιστήριο. 

Όπως αναφέρει η λίστα των πιο ακριβών ομάδων του Forbes η Γιουβέντους βρίσκεται εκτός 10αδας στην 11η θέση πίσω από Άρσεναλ, η οποία κοστολογείται κοντά στα 2,5 δισεκατομμύρια, ενώ την πρώτη θέση έχει η «Βασίλισσα της Ευρώπης» Ρεάλ Μαδρίτης, με την αστρονομική κοστολόγηση των 6 δισεκατομμυρίων.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό