20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέτοχοι του Twitter έκαναν μήνυση στον Μασκ για χειραγώγηση μετοχών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στο σήριαλ της προσπάθειας απόκτησης του Twitter από τον Ελον Μασκ. Μέτοχοι της πλατφόρμας επαναφέρουν το ζήτημα της καθυστερημένης ανακοίνωσης του Ελον Μασκ για την απόκτηση ποσοστού μετοχών της εταιρείας πριν ανακοινώσει ότι σκοπεύει να την εξαγοράσει.

Σύμφωνα με την νομοθεσία στις ΗΠΑ όποιος προχωρά σε εξαγορά ποσοστού άνω του 5% μιας εταιρείας οφείλει να το δημοσιοποιήσει εντός δέκα ημερών από την μέρα της απόκτησης των μετοχών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έτσι ώστε να ενημερωθούν οι υπόλοιποι μέτοχοι και να κινηθούν αναλόγως αφού μια τέτοια κίνηση μπορεί να υποδηλώνει ότι ο επενδυτής που απέκτησε αυτό το πακέτο των μετοχών είναι πιθανό να επιδιώξει να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας.

Ο Μασκ απέφυγε να δηλώσει την απόκτηση μετοχών άνω του 5% του Twitter στο χρονικό όριο που αναφέρει η νομοθεσία και το έκανε όταν είχε αποκτήσει πλέον το 9,2% των μετοχών και ανακοίνωσε παράλληλα την πρόθεση του να αγοράσει την πλατφόρμα. Η SEC μελετά εδώ και ένα μήνα αυτή την υπόθεση χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει κάποια απόφαση. Ομάδα επενδυτών, ο αριθμός των οποίω δεν έχει γίνει γνωστός, κατέθεσε την Τετάρτη 26 Μαΐου μήνυση εναντίον του Μασκ κατηγορώντας τον για χειραγώγηση μετοχών και όχι μόνο. Οι επενδυτές αναφέρουν ότι με την τακτική που ακολούθησε ο αμερικανικός μεγιστάνας ξεγέλασε τους μετόχους με αποτέλεσμα αυτός να αποκομίζει διαφόρων ειδών οφέλη από την μυστική απόκτηση των μετοχών ενώ εκείνοι αλλά και η πλατφόρμα συνολικά ζημιώνονταν.

Επιπλέον τον κατηγορούν ότι η συμφωνία στην οποία έχει προχωρήσει είναι «χαοτική» όπως την χαρακτηρίζουν και φέρνουν ως επιχείρημα την πρόσφατη απόφαση του Μασκ να παγώσει την διαδικασία απόκτησης της πλατφόρμας υποστηρίζοντας ότι το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter (bots) είναι πιθανώς μεγαλύτερο από 5% που είχε θέσει ως ανώτατο όριο για να υλοποιήσει την εξαγορά. Οι επενδυτές που έκαναν την μήνυση δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει το ποσό της αποζημίωσης που επιδιώκουν αναμένοντας να προστεθούν στην ομάδα των μηνυτών και άλλοι μέτοχοι και το ποσό που θα ζητήσουν να είναι το μεγαλύτερο δυνατό.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό