23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέσι – Σουάρες: Φίλε, αυτή η κούπα είναι δική μου! | Weekend

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Λουίς Σουάρες και η Σοφία Μπάλμπι αγαπιούνται από πιτσιρίκια. Από τότε που η Σοφία μετανάστευσε με τους γονείς της από την Ουρουγουάη στην Ισπανία και ο ανερχόμενος ακόμα Λουίς της υποσχέθηκε ότι θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για να μπορέσει να πάει να τη βρει στο Καστελδεφέλς.

Την ήσυχη, παραθαλάσσια κωμόπολη έξω από τη Βαρκελώνη, όπου χτίστηκε μια από τις πιο δυνατές φιλίες μεταξύ δύο αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: Αυτή του Σουάρες με τον Λιονέλ Μέσι.

Μια φιλία που, για 90 αγωνιστικά λεπτά, θα μπει (λίγο έστω…) στην άκρη σήμερα, αφού ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και ο Ουρουγουανός «killer» της Ατλέτικο Μαδρίτης θα ψάξουν στο «Καμπ Νόου» (08/05, 17:15, Cosmote Sport 2) τη νίκη που θα φέρει τις ομάδες τους λίγο πιο κοντά στη κατάκτησης της φετινής, συναρπαστικής La Liga.

Οι τρεις αμίγκος

Από το καλοκαίρι του 2013, όταν ο Νεϊμάρ πήρε μεταγραφή από την Σάντος στη Μπαρτσελόνα, ο Μέσι βρήκε έναν πολύ καλό παρτενέρ, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

Η καλή χημεία του Αργεντινού με τον Βραζιλιάνο ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ένα καλοκαίρι αργότερα, όταν τα Μπλαουγκράνα φόρεσε και ο Σουάρες, παρ’ ότι ο Ουρουγουανός χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο για να κάνει ντεμπούτο, εξαιτίας της τιμωρίας από την FIFA για την περιβόητη δαγκωνιά στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Σουάρες, ο οποίος αποκάλυψε αργότερα ότι πήγε σε ψυχολόγο για να ξεπεράσει αυτή την (πολύ κακή) συνήθειά του, έγινε γρήγορα αχώριστος με τον Μέσι. Οι δύο τους έπιναν παρέα μάτε (παραδοσιακό και πολύ δημοφιλές ρόφημα σε Αργεντινή και Ουρουγουάη που μοιάζει με τσάι) και μοιράζονταν πολλές προσωπικές σκέψεις.

Οι τρεις αμίγκος συνέθεσαν μέσα στο γήπεδο μια από τις καλύτερες επιθετικές τριάδες όλων των εποχών και στην πρώτη τους σεζόν, οδήγησαν τη Μπάρτσα στην κατάκτηση του δεύτερου τρεμπλ της ιστορίας της.

Το καλοκαίρι του 2017, όμως, τα εκατομμύρια ευρώ που άπλωσε η Παρί Σεν Ζερμέν στα πόδια του Νεϊμάρ έπεισαν τον Βραζιλιάνο να αφήσει τη Βαρκελώνη, αφού έγινε ταυτόχρονα η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών, αντί 222 εκατομμυρίων ευρώ. Και, κάπως έτσι, η τριάδα έσπασε και έμεινε το δίδυμο.

Γείτονες στο Μπεγιαμάρ

Οι δύο σταρ «κόλλησαν» γρήγορα και γιατί οι οικογένειές τους βρήκαν αγάπη η μια στην άλλη. Η Αντονέλα Ροκούτσο, σύζυγος του Λέο, έγινε κολλητή φίλη με την Σοφία. Οι δύο τους, μαζί με την σύζυγο του Σεσκ Φάμπρεγας, Ντανιέλα Σέμααν, άνοιξαν μαζί μια επιχείρηση με γυναικεία αξεσουάρ, η οποία πάντως δεν πήγε καλά.

Συν τοις άλλοις, ο Τιάγκο, ο Ματέο και ο Τσίρο, τα τρία αγόρια του Λέο, έγιναν καλά φιλαράκια με τη Ντελφίνα και τον Μπενχαμίν, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Λουίς, αφού ο μικρούλης Λαουτάρο γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Μέχρι τότε, βεβαίως, Σουάρες και Μέσι είχαν συμπληρώσει ήδη μια τετραετία ως γείτονες, αφού από τον Δεκέμβριο της πρώτης του σεζόν, ο Λουίς μετακόμισε στη γειτονιά Μπεγιαμάρ του Καστελδεφέλς, δίπλα ακριβώς στο σπίτι του Λέο.

Έκτοτε, οι δύο τους πήγαιναν μαζί στις προπονήσεις, εναλλάσσοντας το αυτοκίνητο με το οποίο διέσχιζαν τα 22 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Καστελδεφέλς από τη Βαρκελώνη. Παρέα, βεβαίως, με το απαραίτητο μάτε.

Διακοπές στην Ιμπίθα

Μέσι και Σουάρες είναι αχώριστοι έξω από το γήπεδο, συνεννοούνται με κλειστά μάτια μέσα σε αυτό, περνούν πολλές ώρες της ημέρας μαζί και δεν χάνουν την ευκαιρία να μοιραστούν και ελεύθερο χρόνο στις διακοπές τους.

Κάθε χρόνο εδώ και μια τετραετία, οι δυο τους μαζί με τις οικογένειές τους θα περάσουν λίγες ημέρες από τις διακοπές τους στην Ιμπίθα. Νοικιάζουν μια υπερπολυτελή θαλαμηγό, αράζουν λίγο έξω από το νησί και χαλαρώνουν παρέα με γυναίκες και παιδιά, γεμίζοντας τις μπαταρίες ενόψει της επόμενης σεζόν.

Το ίδιο, άλλωστε, έκαναν και το τελευταίο καλοκαίρι, λίγες ημέρες προτού γίνει γνωστό το (άκομψο) διαζύγιο της Μπαρτσελόνα με τον Σουάρες, στην απέλπιδα προσπάθεια του καταλανικού συλλόγου να ξεφορτωθεί μερικά από τα πιο βαριά συμβόλαιά του.

Και ο Σουάρες στη Μπάρτσα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που άγγιζαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 40+ του Μέσι, του απόλυτου σταρ της ομάδας εδώ και 15 χρόνια.

«Δεν άξιζες να σε διώξουν έτσι»

Αφού φλέρταρε με Γιουβέντους και Ίντερ, ο Σουάρες πήγε σχεδόν τσάμπα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Μέσι, ο οποίος έχασε τον καλύτερό του φίλο μέσα και έξω από το γήπεδο, τον αποχαιρέτησε με μια ζεστή αγκαλιά στα αποδυτήρια και ένα πολύ στοργικό μήνυμα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Είχα κάνει την ιδέα, αλλά σήμερα μπήκα στα αποδυτήρια και το συνειδητοποίησα πραγματικά. Τι δύσκολο θα είναι να μην μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητα, τόσο στα γήπεδα όσο και έξω. Θα μας λείψετε πάρα πολύ. Ήταν πολλά χρόνια, πολλά μάτε, φαγητά… Πολλά πράγματα που δεν θα ξεχαστούν ποτέ, όλες τις ημέρες μαζί» έγραφε αρχικά ο Αργεντινός.

«Θα είναι περίεργο να σε δω με άλλη φανέλα και ακόμα περισσότερο να σε αντιμετωπίσω. Άξιζες να φύγεις ως αυτό που είσαι: Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου (σ.σ. τρίτος σκόρερ όλων των εποχών, με 198 γκολ σε 283 ματς), επιτυγχάνοντας σημαντικά πράγματα τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά. Και όχι να σε διώξουν όπως το έκαναν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν με εκπλήσσει τίποτα» ανέφερε στο μήνυμά του ο Μέσι, καρφώνοντας ξεκάθαρα τον πρόεδρο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, από τον οποίο είχε ζητήσει μέσω burofax να φύγει από τον σύλλογο, χωρίς να τα καταφέρει.

«Σε ευχαριστώ φίλε για τα λόγια σου, αλλά περισσότερο σε ευχαριστώ γιατί είσαι αυτός που είσαι, για το ότι ήσουν από την πρώτη μέρα μαζί μου και την οικογένειά μου. Μην ξεχνάς αυτό που σου είπα: ‘Συνέχισε να απολαμβάνεις και να αποδεικνύεις γιατί είσαι το νούμερο ένα’ και 2, 3 ή 4 να μην σπιλώσουν το πόσο γίγαντας είσαι για τον σύλλογο και για τον κόσμο του ποδοσφαίρου» ήταν η επίσης γεμάτη αγάπη απάντηση του Σουάρες στον Μέσι μέσω των social media.

Η αφιέρωση και το αντάμωμα

Στο ντεμπούτο του με την Ατλέτικο κόντρα στη Γρανάδα, ο Σουάρες πρόλαβε σε είκοσι λεπτά να πετύχει δύο γκολ και να δώσει μια ασίστ, συμβάλλοντας στην ευρύτερη νίκη της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε στη φετινή σεζόν (6-1).

Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, ο Μέσι σκόραρε με πέναλτι κόντρα στη Βιγιαρεάλ και το πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο που ο Σουάρες πανηγύρισε τα πρώτα του γκολ ως Ροχιμπλάνκος, σε μια ξεκάθαρη αφιέρωση προς τον καλό του φίλο και πλέον αντίπαλο μέσα στο γήπεδο.

Εξαιτίας του κορονοϊού, ο Σουάρες δεν μπόρεσε να αγωνιστεί κόντρα στην πρώην ομάδα του και τον καλό του φίλο στον πρώτο γύρο. Θα το κάνει, όμως, στο σημερινό, καθοριστικό παιχνίδι, πριν από το οποίο η νέα διοίκηση της Μπάρτσα ζήτησε άδεια από τη Liga για να τιμήσει τον Ουρουγουανό για την τεράστια προσφορά του.

Σουάρες και Μέσι μιλούν σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο και δεδομένα έχουν συζητήσει για την σημερινή, ξεχωριστή τους κόντρα, η οποία ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τη φετινή πρωταθλήτρια στην Ισπανία.

Μετά το τέλος του αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα αγκαλιαστούν, πιθανότατα θα ανταλλάξουν φανέλες και θα δώσουν ραντεβού στην Ιμπίθα για οικογενειακές διακοπές…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό