22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο του Ισραήλ η ηγεσία της Χεζμπολάχ – Σκότωσε και τον διάδοχο του Νασράλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να στοχοποιεί την ηγεσία της Χεζμπολάχ και να ετοιμάζει την απάντηση στην Ιρανική επίθεση.

Σκοτώθηκε ο διάδοχος του Νασράλα

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που πραγματοποιεί από χθες το Ισραήλ κατά στόχων στα νότια προάστια της Βηρυτού, έχουν εμποδίσει τα συνεργεία διάσωσης από την πραγματοποίηση ερευνών σε έναν στόχο αεροπορικής επιδρομής, στον οποίο εκτιμάται ότι σκοτώθηκε ο Χασέμ Σαφιεντίν που έχει αναφερθεί ως ο επικρατέστερος για την ανάληψη της ηγεσίας της Χεζμπολάχ, δήλωσαν σήμερα στο Reuters τρεις πηγές ασφαλείας του Λιβάνου.

Ωστόσο σύμφωνα με το Al-Arabiya και αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο Σαφί αλ-Ντιν «εξαλείφθηκε»,  μαζί με βοηθούς του, Ιρανούς και αντικαταστάτες επιτόπιους διοικητές της Χεζμπολάχ.

Μία από τις ίδιες πηγές, δήλωσε ότι ο Σαφιεντίν αναμένονταν ευρέως ότι θα ήταν ο διάδοχος του δολοφονημένου ηγέτη της οργάνωσης Σαγιέτ Χασάν Νασράλα, ενώ δεν έχει εντοπιστεί μετά από τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή.

IDF σε Ιράν: Έρχεται «σοβαρή και σημαντική» απάντηση

Με «σοβαρή και σημαντική» απάντηση στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ προειδοποίησε ο ισραηλινός στρατός που καλείται να εκτελέσει το στρατηγικό σχέδιο του Νετανιάχου.

Οι IDF δήλωσαν ότι η επίθεση του Ιράν με περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους στη χώρα θα έχει «συνέπειες».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραήλ Κατς απηύθυνε έκκληση στον Αγιατολάχ Χαμενεΐ μέσω του κοινωνικού δικτύου Χ ζητώντας να πάρει τους μαχητές του από τον Λίβανο και δημοσίευσε φωτογραφίες των πρώην αρχηγών της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ χτύπησε τζαμί – «Φοβόμαστε ότι θα γίνουμε νέα Γάζα» λέει υπουργός της Βηρυτού

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι έπληξε τέμενος στον νότιο Λίβανο στο οποίο όπως ισχυρίστηκε βρισκόταν μαχητές της Χεζμπολάχ, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει οποιαδήποτε απόφαση για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό.

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο χτύπημα από την αρχή των συγκρούσεων εδώ και ένα χρόνο.

«Χθες, τη νύχτα…η πολεμική αεροπορία έπληξε τρομοκράτες της Χεζμπολάχ που επιχειρούσαν σε διοικητικό κέντρο που βρισκόταν μέσα σε τέμενος, δίπλα στο νοσοκομείο Σαλάχ Γκαντούρ, στον νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο στρατός.

«Φοβόμαστε νέα Γάζα στον Λίβανο» ανέφερε κατά τη διάρκεια της 19ης συνόδου της Γαλλοφωνίας, ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας της Μέσης Ανατολής ο Ζιάντ Μακάρι.

Υπουργός πετρελαίου Ιράν: Δεν ανησυχώ για κλιμάκωση πολέμου

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Μόσεν Πακνετζάντ δήλωσε σήμερα ότι “δεν ανησυχεί” σχετικά με την κλιμάκωση της πολεμικής κρίσης στην περιοχή, μετά από αναφορές ότι το Ισραήλ θα βομβαρδίσει το Ιράν, σύμφωνα με τη σελίδα ειδήσεων του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου (Shana).

Οι δηλώσεις του Πακνετζάντ έγιναν στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Ασαλουγέχ, την ενεργειακή πρωτεύουσα του Ιράν.

ΗΠΑ: «Δεν έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν»

Η δημόσια άρνηση του Μπάιντεν να στηρίξει μία πιθανή επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, δεν αποδεικνύεται αρκετή για να βάλει φρένο στα εφιαλτικά σενάρια.

Ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο CNN ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει δώσει διαβεβαιώσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι το χτύπημα στα πυρηνικά είναι πλέον εκτός συζήτησης.

Είναι «πραγματικά δύσκολο να πει κανείς» αν το Ισραήλ θα επιλέξει την επέτειο των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου για αντίποινα

«Ελπίζουμε και περιμένουμε να δούμε κάποια σοφία καθώς και δύναμη, αλλά όπως ξέρετε, δεν υπάρχουν εγγυήσεις», ήταν η δήλωση του ανώτατου αξιωματούχου σε σχετική ερώτηση του CNN.

Ακόμα πρόσθεσε ότι είναι «πραγματικά δύσκολο να πει κανείς» αν το Ισραήλ θα επιλέξει την επέτειο των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου για αντίποινα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό