18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μέση Ανατολή: Σειρήνες πολέμου στο Τελ Αβιβ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα εξάχρονο αγόρι σκοτώθηκε σήμερα στο Ισραήλ από μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν Ισραηλινοί διασώστες, μετά από ένα νέο καταιγισμό ρουκετών που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, που βρίσκεται πολύ κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης «δεν μπόρεσαν να σώσουν το μικρό παιδί εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, χωρίς να προσδιορίζουν τη φύση των τραυμάτων του.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι 16 μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα ενώ Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες στο Ισραήλ με τη διεθνή κοινότητα να ανησυχεί για τις πιο βίαιες και αιματηρές εχθροπραξίες εδώ και χρόνια.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες κατά του Ισραήλ ως αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή σε πολυώροφο κτίριο στην Πόλη της Γάζας.

Την ίδια ώρα οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν ξανά σε ολόκληρο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ.Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν να κρυφτούν στα καταφύγια την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, οι πολίτες δεν δίστασαν να το ρίξουν στο τραγούδι για να εμψυχώσουν το ηθικό τους.

Νωρίτερα η υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ Σιν Μπετ δήλωσε ότι ο διοικητής της ταξιαρχίας για την Πόλη της Γάζας ήταν μεταξύ των ανώτερων μελών της Χαμάς που είχαν σκοτωθεί.Η Χαμάς επιβεβαίωσε το θάνατο του διοικητή της ταξιαρχίας και την απώλεια «άλλων ηγετών και πολεμιστών» και είπε σε μια δήλωση: «Χιλιάδες ηγέτες και στρατιώτες θα ακολουθήσουν τα χνάρια τους».

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα τους χτυπήσουμε όπως δεν το έχουν φανταστεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός ετοιμάζεται να αναπτυχθεί στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Τουλάχιστον 53 άτομα -με τουλάχιστον δέκα παιδιά μεταξύ των θυμάτων – έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από την περασμένη Δευτέρα που η βία κλιμακώθηκε. Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων το 6χρονο αγόρι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ.

Η επίθεση είναι η πιο αιματηρή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς από τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς και αυξάνεται η ανησυχία ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει.

Άλλες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν αυτό που είπε ο Ισραηλινός στρατός ως τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων, γραφεία της Χαμάς και σπίτια ηγετών της Χαμάς. Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 41 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες της Γάζας μέχρι στιγμής.

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα την Τετάρτη, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Μάρτυρες και αξιωματούχοι υγείας στη Γάζα ανέφεραν ότι μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση σκότωσε τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας σε ένα αυτοκίνητο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό