27 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Μέριλιν Μονρόε: Ιστορικό μνημείο χαρακτηρίστηκε το σπίτι της για να γλιτώσει την κατεδάφιση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιστορικό μνημείο ανακηρύχθηκε το τελευταίο σπίτι όπου έζησε η Μέριλιν Μονρόε στο Λος Άντζελες, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, εξέλιξη που απέτρεψε την σχεδιαζόμενη κατεδάφισή του.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από πολύμηνη μάχη μεταξύ του δημοτικού συμβουλίου και των ιδιοκτητών του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται στην πολυτελή γειτονιά Brentwood.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το ζευγάρι που μένει ακριβώς δίπλα, Roy Bank και Brinah Milstein, αγόρασαν το ακίνητο τον Ιούλιο του 2023 για 8,35 εκατομμύρια δολάρια, με σχέδιο να κατεδαφίσουν το σπίτι για να επεκτείνουν την περιουσία τους.

Το ζευγάρι έλαβε άδεια κατεδάφισης αμέσως μετά, αλλά η δημοτική σύμβουλος του Λος Άντζελες, Traci Park, παρουσίασε το 2023 μια πρόταση για την προστασία του σπιτιού και την κήρυξή του ως ιστορικό μνημείο, λαμβάνοντας έγκριση από την Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Επιτροπή Σχεδιασμού και Διαχείρισης Χρήσης Γης.

«Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο και χώρος στην πόλη του Λος Άντζελες τόσο εμβληματικά όσο η Μέριλιν Μονρόε και το σπίτι της στο Brentwood», δήλωσε η Παρκ πριν από την ψηφοφορία στο κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 26 Ιουνίου. «Το να χάσουμε αυτό το κομμάτι της ιστορίας, το μόνο σπίτι που ανήκε ποτέ στη Μονρόε, θα ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης», είπε η Traci Park.

Η Μονρόε αγόρασε το σπίτι αυτό το 1962 για 75.000 δολάρια. Πρόκειται για σπίτι σε ισπανικό αποικιακό στιλ και ήταν η μόνη κατοικία που είχε ποτέ στην ιδιοκτησία της η μεγάλη σταρ, πριν πεθάνει εκεί έξι μήνες αργότερα, όπως φαίνεται, από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η Bank και ο Milstein μήνυσαν το Δήμο τον περασμένο Μάιο επειδή, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, ενήργησε «αντισυνταγματικά». Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για διακοπή της διαδικασίας στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ μια διάσκεψη για τη δίκη έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό