23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜέΡΑ 25: Η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ΜέΡΑ 25 καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση και τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του «να μην νομίζει η κυβέρνηση πως θα πιάσει την κοινωνία στον “ύπνο”» και διαβεβαιώνει ότι «οι πολίτες θα αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά σε αυτό το νέο κυβερνητικό έκτρωμα».

Το νομοσχέδιο, σημειώνει το ΜέΡΑ 25, «είχε επιχειρηθεί να εισαχθεί νωρίτερα προς ψήφιση με την κυβέρνηση τελικά να υπαναχωρεί εξαιτίας των ενστάσεων της Ευρώπης λόγω του μεγάλου χρηματοδοτικού κενού που δημιουργούσε από τη στιγμή που το κράτος θα εγγυάται το ύψος των συντάξεων των πολιτών».

Προσθέτει ότι οι σκέψεις που υπήρχαν για την κάλυψη του κενού αυτού ήταν η εισαγωγή νέου φόρου. Φαίνεται, αναφέρει το ΜέΡΑ 25, «πως οι ευρωπαϊκές ενστάσεις κάμφθηκαν προς το παρόν, το γεγονός όμως πως η μετατροπή αυτή θα δημιουργήσει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό παραμένει».

Εκτίμηση του ΜέΡΑ 25 είναι ότι «πέρα από αυτό πρόβλημα όμως, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων γίνονται δώρο προς τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες είναι οι μόνες κερδισμένες του νομοσχεδίου, για να τις τζογάρουν στο βωμό του κέρδους». Ακόμη, το ΜέΡΑ 25 αναφέρει:

«Και αυτή την τόσο σημαντική αλλαγή η κυβέρνηση επέλεξε να τη φέρει στη Βουλή εν μέσω θέρους μία μόλις εβδομάδα πριν η Βουλή κλείσει για να αποφύγει τις αντιδράσεις. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε πως η ψήφιση του προγραμματίζεται για το τέλος Αυγούστου όταν και η Βουλή ανοίξει ξανά σπάζοντας τη διαδικασία στα δύο. Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις για ένα νομοσχέδιο ντροπή που παίζει με τις συντάξεις του κόσμου και τις εισφορές των εργαζομένων, καταφεύγει σε τακτικισμούς και σε μια απαράδεκτη νομοθετική πρακτική».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό