35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Μέγας ο Μίλτος Τεντόγλου πέταξε με ρεκόρ αγώνων στα 8,65μ. και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά στην καριέρα του

Ειδήσεις Ελλάδα

Φουλάρει για το 2ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο εκπληκτικός Μίλτος Τεντόγλου έκανε… τρεις φορές στον ίδιο αγώνα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος στο άλμα εις μήκος και τελικά με 8,65μ. στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά στην καριέρα του και στοχεύει πλέον στο 2ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είχε τρία χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού και τώρα έχει άλλα τρία και σε ανοιχτό, δείχνοντας ότι είναι σε τρομερή φόρμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Εκεί όπου θα πάει ως φαβορί για τη νίκη που θα του χαρίσει το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

 

Στη Ρώμη, λοιπόν, ο Τεντόγλου έδειξε από την αρχή της διαθέσεις του αφού στο πρώτο του άλμα έκανε 8,42μ., επίδοση που ήταν η καλύτερη στον κόσμο για φέτος. Θεωρητικά, θα μπορούσε και να… σταματήσει εκεί, αλλά από τη στιγμή που ο 19χρονος Φουρλάνι από την Ιταλία έκανε 8,38μ., ο Έλληνας πρωταθλητής αποφάσισε να ανεβάσει ρυθμό.

Έτσι, μετά το άκυρο στη 2η προσπάθεια, ήρθε το 8,49μ. στην 3η, βελτιώνοντας έτσι την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος και κάνοντας σαφές σε όλους ότι το χρυσό μετάλλιο είναι δικό του.

 

Στο 4ο άλμα του ο Μίλτος πήγε στο 8,45μ. και στα δύο τελευταία ήρθε η… τρέλα: 8,65μ. στην 5η προσπάθειά του, 8,65μ. και στην 6η! Έτσι, βελτίωσε ξανά στον ίδιο αγώνα την καλύτερη επίδοση για φέτος, έκανε το καλύτερο άλμα της καριέρας του, έκανε ρεκόρ αγώνων για ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και υπενθύμισε σε όλους ποιος είναι το φαβορί για το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έρχονται!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό