25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Μάχη με τις φλόγες στην Άνδρο- «Είναι επικίνδυνη η φωτιά», λέει ο δήμαρχος

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Στραπουριές της Άνδρου, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα ενώ από αέρος συντρέχουν εκ περιτροπής δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. 

Παράλληλα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενισχύονται οι δυνάμεις στο νησί με 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα από την Αθήνα, που αναμένεται να φτάσουν στην Άνδρο στις 6.00 το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Άνδρου ανέφερε ότι η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη και ότι κινδυνεύουν οικισμοί.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά τις τελευταίες ώρες πηγαίνει καλύτερα καθώς οι άνεμοι των 8 μποφόρ που έπνεαν νωρίτερα έχουν εξασθενήσει. Υπάρχουν ακόμη ωστόσο διάσπαρτες εστίες.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 σε χορτολιβαδική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, άρθηκαν οι εκτροπές κυκλοφορίας που είχαν εφαρμοστεί στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και στη λεωφόρο Λαυρίου λόγω της πυρκαγιάς.

Υψηλός κίνδυνος και την Κυριακή για Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό