24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάχη μέχρι τελικής… ντομάτας – Εντυπωσιακές εικόνες από το φεστιβάλ La Tomatina- ΒΙΝΤΕΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Χιλιάδες άνθρωποι εκτόξευσαν ντομάτες μεταξύ τους την Τετάρτη στο Μπουνιόλ, στην ανατολική Ισπανία, κατά τη διάρκεια του διάσημου φεστιβάλ La Tomatina.

Επτά φορτηγά φορτωμένα με 120 τόνους ώριμες, ζουμερές ντομάτες, διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο της πόλης, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα «πολεμοφόδια».

Οι ενθουσιασμένοι επισκέπτες κατέληξαν να κολυμπούν και να κωπηλατούν μέσα στη σάλτσα τομάτας, ενώ κάποιοι από αυτούς βρήκαν κατάλληλο το σκηνικό για να ανταλλάξουν μερικά φιλιά.

Παρόλο που το Μπουνιόλ -που βρίσκεται 39 χιλιόμετρα από τη Βαλένθια- έχει σχετικά μικρό πληθυσμό, περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στη μικρή πόλη για να λάβουν μέρος σε έναν από τους πιο διάσημους αγώνες φαγητού στον κόσμο.

Η La Tomatina λέγεται ότι προήλθε από έναν αυθόρμητο καβγά μεταξύ των χωρικών το 1945.

Απαγορεύτηκε για ένα διάστημα κατά τη δεκαετία του 1950 στο απόγειο της δικτατορίας του στρατηγού Φράνκο, αλλά επέζησε για να αποκτήσει δημοτικότητα σε όλη την Ισπανία τη δεκαετία του 1980 και σήμερα προσελκύει μεγάλα πλήθη επισκεπτών από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό