21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 0-2: Οι αετοί άλωσαν το Έτιχαντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κρίσταλ Πάλας θριάμβευσε με 2-0 στο Έτιχαντ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, με τους Ζαά και Γκάλαγκερ να σκοράρουν και να χαρίζουν το τρίποντο στους Λονδρέζους. Με 10 παίκτες οι πολίτες από το 45+2′ λόγω απευθείας αποβολής του Λαπόρτ.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον αποκλεισμό στο League Cup από την Γουέστ Χαμ στα πέναλτι, ήρθε νέο αγωνιστικό χαστούκι για την Μάντσεστερ Σίτι, που ήταν αυτή τη φορά ηχηρότερο. Αυτό το δέχτηκε από την Κρίσταλ Πάλας, με τους Λονδρέζους να παίρουν μία τεράστια νίκη με 2-0 στο Έτιχαντ απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας και να πανηγυρίζουν μάλιστα τη δεύτερη νίκη τους σε αυτό το γήπεδο σε επίπεδο πρωταθλήματος την τελευταία τετραετία.

Το δρόμο προς τον θρίαμβο των αετών του Πατρίκ Βιεϊρά τον άνοιξε ο Ζαά με διαγώνιο αριστερό πλασέ στο 6′ μετά από ασίστ του Γκάλαγκερ, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους πρωταθλητές στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Λαπόρτ να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Ζαά.

Στο 60ο λεπτό οι πολίτες βρήκαν γκολ με τον Ζεσούς στο που όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ (έγινε ο έλεγχος από το VAR), με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να μοιάζουν βραχυκυκλωμένοι στη συνέχεια και όχι μόνο να μη σώζουν τον βαθμό αλλά να δέχονται τη χαριστική βολή από τον Γκάλαγκερ στο 88′, που με σύμμαχο το αριστερό δοκάρι εκτέλεσε τον Έντερσον για να χαρίσει μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στη φετινή Premier League η Σίτι δέχτηκε γκολ στην έδρα της ενώ ήταν επίσης η πρώτη φορά που είδε την εστία της να παραβιάζεται στο πρώτο ημίχρονο, ούσα η μοναδική ομάδα από τις 20 της κατηγορίας που δεν είχε δεχτεί γκολ σε πρώτο 45λεπτο στις 10 πρώτες αγωνιστικές.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο (78′ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε (59′ Στόουνς), Ρόδρι, Σίλβα, Ζεσούς, Φόντεν, Γκρίλις (78′ Στέρλινγκ)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαϊτά, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουέι, Μίτσελ, Γκάλαγκερ, Κουγιατέ (85′ Ολίσε), ΜακΆρθρου, Αγιού (65′ Μπεντεκέ), Ζαά, Εντουάρ (73′ Σλουπ)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Λέστερ – Άρσεναλ 0-2

Γουότφορντ – Σαουθάμπτον 0-1

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-2

Νιούκαστλ – Τσέλσι 0-3

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Μπέρνλι – Μπρέντφορντ 3-1

Η βαθμολογία της Premier League:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό