31.4 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα, η πρωτιά και οι ίδιοι… γονείς

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League δεν μας κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τη Τζιρόνα στην κατάταξη της La Liga, προσπερνώντας την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο. Εκτός από την πρωτιά στα σχετικά πρωταθλήματα, οι δύο ομάδες έχουν ένα ακόμη κοινό, τον ιδιοκτήτη τους, τον σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Άραβας δεν έχει κρύψει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Έτσι, πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει τον όμιλο «City Football Group». Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται υπό τη διοίκηση του από το 2008. Όλα αυτά τα χρόνια, οι «πολίτες» έχουν σηκώσει 18 σημαντικά τρόπαια, μεταξύ των οποίων είναι επτά τίτλοι της Premier League, έξι Λιγκ Καπ, τρία Κύπελλα Αγγλίας, ένα Champions League και το πιο πρόσφατο είναι το φετινό UEFA Super Cup, κόντρα στη Σεβίλλη.

Έπειτα από αυτές τις κατακτήσεις της Σίτι, η αξία του ομίλου εκτοξεύτηκε στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ο σεΐχης Μανσούρ, μάλιστα, έχει παρευρεθεί σε παιχνίδια των Άγγλων, μεταξύ των οποίων και ο τελικός του Champions League της σεζόν 2022/23, κόντρα στην Ίντερ, όπου οι «πολίτες» σήκωσαν το τρόπαιο. Η πρώτη φορά που πήγε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι ήταν το 2020.

Η Τζιρόνα εντάχθηκε στον όμιλο το 2017. Την σεζόν 2016/17 ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της La Liga. Δύο χρόνια αργότερα υποβιβάστηκε στη δεύτερη, ενώ, εδώ και δύο σεζόν βρίσκεται ξανά στην κορυφαία κατηγορία.

Από το 2017, η Μάντσεστερ Σίτι έχει δανείσει 14 παίκτες της στην ισπανική ομάδα. Ένας, μάλιστα, εξ αυτών είναι ο Ντάγκλας Λουίζ, ο οποίος αγωνίζεται τώρα στην Άστον Βίλα.

Η Τζιρόνα, φέτος πάει… τρένο στην La Liga μετρώντας 10 νίκες και από μόλις μια ισοπαλία και ήττα. Έτσι, το ενδεχόμενο να βρεθεί στο επόμενο Champions League είναι πολύ πιθανό. Βέβαια, εδώ προκύπτει ένα πρόβλημα.

Ομάδες του ίδιου ιδιοκτήτη ή ομίλου δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην ίδια διοργάνωση. Εάν προκύψει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ελεγχθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό