15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μάλλον ήταν ο κύριος» λέει ο Άκης Τσελέντης

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του σεισμού μεγέθους 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης (12.10.2021), με τον Άκη Τσελέντη να εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ ανατολικά της Ζάκρου στην Κρήτη με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα. Δεν έχει καμία σχέση με το Αρκαλοχώρι κι από ότι φαίνεται είναι ο κύριος σεισμός. Η περιοχή αυτή πάντα δίνει τέτοιους σεισμούς. Δεν με προβληματίζει», είπε στο newsit.gr, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε νωρίτερα στην Κρήτη έγινε αισθητός σε όλο το νησί, με τους κατοίκους να βγαίνουν πάλι στους δρόμους ενώ λίγα λεπτά μετά, ακολούθησε και μετασεισμός 4,1 Ρίχτερ, περίπου στο ίδιο σημείο.

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Μάλλον ήταν ο κύριος» λέει ο Άκης Τσελέντης

«Το προσωρινό μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ από 6,6 Ρίχτερ που ήταν αρχικά. Έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Κρήτη με μικρό εστιακό βάθος. Διερευνούμε την πιθανότητα να έχει σύνδεση με το σεισμό του Αρκαλοχωριού, αλλά μάλλον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» τονίζει στο newsit.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό