24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάθιου Πέρι: Ένοχος θα δηλώσει γιατρός για την κεταμίνη – Οι άλλοι κατηγορούμενοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ενοχή του αναμένεται να δηλώσει ένας από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για το θάνατο του Μάθιου Πέρι, ο οποίος επήλθε ύστερα από χορήγηση κεταμίνης.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Δρ Μαρκ Τσάβες, 54 ετών, από το Σαν Ντιέγκο, κατέληξε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς και θα είναι το τρίτο άτομο που θα παραδεχτεί την ενοχή του για τη θανατηφόρα υπερβολική δόση που υποβλήθηκε στον σταρ από τα «Φιλαράκια» πέρσι.

Ο Τσάβες συμφώνησε να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς, την ίδια ώρα που έχει ασκηθεί δίωξη και σε άλλους με τους οποίους ο γιατρός συνεργάστηκε για να πουλήσει την κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι.

Με τις εισαγγελικές Αρχές συνεργάζεται επίσης ο βοηθός του Πέρι, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τον βοήθησε να αποκτήσει και να κάνει ένεση κεταμίνης, αλλά και ένας γνωστός του ηθοποιού που παραδέχτηκε ότι ενεργούσε ως «μεσάζοντας».

Τα τρία αυτά άτομα βοήθησαν τους Εισαγγελείς, καθώς οι τελευταίοι έχουν θέσει στο στόχαστρο δύο άτομα: τον Δρ Salvador Plasencia, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη πώληση κεταμίνης στον Πέρι λίγο πριν από το θάνατό του, και την Jasveen Sangha, μια γυναίκα που οι Αρχές υποστηρίζουν ότι είναι έμπορος και πούλησε στον ηθοποιό θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Και οι δύο δήλωσαν αθώοι και περιμένουν τη δίκη.

Μετά τη δήλωση ενοχής, στον Τσάβες θα μπορούσε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Το χρονικό μέχρι τη θανατηφόρα δόση

Ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός από τον βοηθό του στις 28 Οκτωβρίου 2023.

Ο ιατροδικαστής έκρινε ότι η κεταμίνη ήταν η κύρια αιτία θανάτου. Ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε το φάρμακο μέσω του τακτικού του γιατρού σε μια νόμιμη αλλά εκτός ετικέτας θεραπεία για την κατάθλιψη.

Ο Πέρι βρήκε τον Plasencia περίπου ένα μήνα πριν από το θάνατό του όταν αναζητούσε περισσότερη κεταμίνη από αυτή που θα του έδινε ο γιατρός του.

Ο Plasencia με τη σειρά του ζήτησε από τον Τσάβες να του πάρει το φάρμακο.

«Αναρωτιέμαι πόσο θα πληρώσει αυτός ο ανόητος», έστειλε μήνυμα στον Τσάβες ο Plasencia.

Αφού πούλησε τα ναρκωτικά στον Πέρι για 4.500 δολάρια, ο Plasencia ρώτησε τον Τσάβες αν μπορούσε να συνεχίσει να τον προμηθεύει, για να συνεχίσει να δίνει στον Μάθιου Πέρι.

«Οι γιατροί εκμεταλλεύτηκαν το ιστορικό εθισμού του Πέρι τους τελευταίους μήνες της ζωής του, για να του δώσουν κεταμίνη σε ποσότητες που ήξεραν ότι ήταν επικίνδυνες», δήλωσε ο δικηγόρος Μάρτιν Εστράντα, ανακοινώνοντας τις κατηγορίες στις 15 Αυγούστου.

Ο Plasencia βαρύνεται με επτά κατηγορίες για διανομή κεταμίνης και δύο κατηγορίες που σχετίζονται με παραποίηση αρχείων μετά τον θάνατο του Πέρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό