27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μάγδα Φύσσα Μανώλης Γλέζος: Με ένα γράμμα κι ένα λουλούδι το «αντίο» στον αγωνιστή της Αριστεράς []

Ειδήσεις Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα Μανώλης Γλέζος: Το δικό της ύστατο χαίρε στον Μανώλη Γλέζο είπε η Μάγδα Φύσσα.

Μάγδα Φύσσα Μανώλης Γλέζος: Με έναν κλειστό φάκελο που περιείχε γράμμα με «κρυφό μήνυμα» που το ακούμπησαν στο φέρετρο, αποχαιρέτησε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο. Όπως έκανε γνωστό η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου με σχόλιο στα social media: «Λίγο πριν σκεπάσουν τον τάφο του εμφανίστηκε μια κοπέλα και ακούμπησε στο φέρετρο έναν κλειστό φάκελο και ένα λουλούδι. Ήταν από την Μάγδα Φύσσα που του έστειλε το κρυφό μήνυμά της για να το πάρει μαζί του και να το “παραδώσει” εκεί που πρέπει».   

Όπως ανέφερε η ίδια η Μάγδα Φύσσα στο LiFO.gr, θαύμαζε τον Μανώλη Γλέζο. Είχαν συναντηθεί, μάλιστα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, όπου ο Μανώλης Γλέζος είχε σταθεί  στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η Μάγδα Φύσσα αναφέρει πως η ίδια θέλησε να σεβαστεί την επιθυμία της οικογένειας για κηδεία σε κλειστό κύκλο και επέλεξε με το γράμμα αυτό να στείλει τον δικό της αποχαιρετισμό μέσω ενός τρίτου προσώπου. Ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής. 

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας

Ένα θερμό «ευχαριστώ» προς όλους εκείνους που αποχαιρέτησαν με τον τρόπο τους τον Μανώλη Γλέζο, απευθύνει με ανακοίνωσή της η οικογένειά του. «Σήμερα Τετάρτη 1η του Απρίλη, εμείς, η οικογένειά του, αποχαιρετήσαμε με οδύνη τον αγαπημένο μας Μανώλη Γλέζο. Οι σε βάθος συζητήσεις μας, οι ιστορίες που ακούραστα έλεγε, τα ταξίδια μας, το σφίξιμο του χεριού και η αγκαλιά, τα βιβλία του με τις αφιερώσεις, θα είναι για μας πολύτιμες αναμνήσεις. Tο ήθος του, η μαχητικότητά του, οι αγώνες του για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα αποτελούν φάρο μας. Το όνομά του, τα οράματά του και ο τρόπος που πορεύτηκε στη Γη ακριβή παρακαταθήκη», σημειώνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου.

«Όλους όσοι τον αποχαιρέτησαν μαζί μας με μια λέξη, μια σκέψη, ένα κείμενο, μία φωτογραφία, ένα ποίημα, ένα λουλούδι και μια ζωγραφιά στην πόρτα του σπιτιού του, μία δωρεά, ένα τραγούδι, ένα χειροκρότημα, ένα δάκρυ, το χτύπημα της καμπάνας, θερμά ευχαριστούμε», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε: Κηδεία Γλέζου: Μεσίστια η σημαία σε Ακρόπολη και Βουλή – Σε στενό κύκλο η κηδεία του ιστορικού αγωνιστή της Αριστεράς

Δείτε το σχετικό βίντεο από την κηδεία

Διαβάστε: Μανώλης Γλέζος: Τη μνήμη του τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 1η Απριλίου 2020, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» είπαν στον εμβληματικό αγωνιστή της Αριστεράς. H τελετή πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας λόγω της πανδημίας. «Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν (…) τον συντροφεύουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς του. Ειδικότερα, τελέστηκε στη μία το μεσημέρι στον ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Παράλληλα, μεσίστια κυμάτιζε η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης προς τιμήν του ιστορικού αγωνιστή. Η οικογένεια  του μάλιστα είχε παρακαλέσει αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948). (Διαβάστε αναλυτικά).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό