30.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Λύτρας: Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο γνωστός δικηγόρος – «Δεν γινόταν άλλο», τα πρώτα λόγια της συζύγου

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (17/6), μετά την ομολογία του ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Μάλιστα, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της 18ης τακτικής ανακρίτριας αλλά και του εισαγγελέα που από κοινού, προχώρησαν στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος.

Ο Απόστολος Λύτρας συνελήφθη την Κυριακή 16 Ιουνίου, μετά από καταγγελία σε βάρος του για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας και αντιμετωπίζοντας το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του. Ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα (17/6) με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. Παράλληλα, του επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι:

να μετακομίσεινα παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. Τι κατέθεσε η σύζυγός του

Αξίζει να σημειωθεί πως στο να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λύτρας συνετέλεσε το ότι η 37χρονη σύζυγός του κατέθεσε πως πρώτη φορά τη χτύπησε και πως δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν βίαιος.

Στην κατάθεσή της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου φέρεται να ανέφερε: «Δεν με είχε χτυπήσει ποτέ όσα χρόνια είμαστε μαζί. Τους τελευταίους μήνες είχαμε προβλήματα και υπήρχε ένταση κατά καιρούς μεταξύ μας».

«Μάλιστα τον Οκτώβρη του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Αλλά δεν ήταν βίαιος, παρόλο που είναι πολύ δύσκολος χαρακτήρας», είπε.

Το γεγονός ότι ο Απόστολος Λύτρας δεν ήταν βίαιος φέρεται να κατέθεσε και η πρώην σύζυγος του πονικολόγου.

Σημειώνεται ότι το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης επισύρει ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σοκαριστικά και καθοριστικά για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, ήταν τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Σε αντίθεση με τον αρχικό ισχυρισμό του ιδίου και του θύματος, ότι τα τραύματα στο σώμα της γυναίκας έγιναν από πτώση σε σκάλες, ο γιατρός που την εξέτασε βεβαιώθηκε κατευθείαν ότι αυτά έγιναν από ανθρώπινο χέρι.

Συγκεκριμένα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου έφερε κάταγμα στη μύτη και στο δάχτυλο του δεξιού χεριού, καθώς και εκδορές στο πρόσωπο και στα χείλη.

«Δεν γινόταν άλλο»: Η πρώτη δήλωση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό

Τα συναισθήματα συντριβής που νιώθει μετά από όλα όσα συνέβησαν, εξέφρασε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, στην πρώτη της δημόσια αντίδραση μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη.

Μιλώντας στο STAR, η 37χρονη δικηγόρος, δήλωσε: «Είμαι χάλια και σωματικά και ψυχικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω την σωματική και ψυχική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους».

«Δεν είμαι καλά. Πώς να είμαι καλά; Δεν γινόταν άλλο», πρόσθεσε.

«Ένιωθα ότι πνίγομαι από τα αίματα»: Η σοκαριστική κατάθεση

Συγκλονιστικά είναι τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου, περιγράφοντας τη φρικτή εμπειρία του ξυλοδαρμού που υπέστη από τον σύζυγό της. Σημειώνοντας ότι όλα ξεκίνησαν από μια σκηνή ζηλοτυπίας σε μια βραδινή τους έξοδο, η Σοφία Πολυζωγοπούλου τόνισε ότι, φεύγοντας από το εστιατόριο που είχαν πάει, ξεκίνησε να τη χτυπά.

«Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά».

«Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι.

Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα», φέρεται να είπε στις Αρχές η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα.

«Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Ζητώ συγγνώμη – Θέλω να θεραπευτώ»

Εξερχόμενος των δικαστηρίων, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε μετανοιωμένος για την πράξη του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Ομολόγησα την πράξη μου. Ζήτω συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ. Και από τις τρεις κόρες μου. Ήρθα σε μια δύσκολη κατάσταση που δεν μπορώ να την εξηγήσω. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος.

Ζήτω βοήθεια. Θέλω να θεραπευτώ. Η πράξη που έκανα ήταν λάθος και θα αναζητήσω τις αιτίες που με οδήγησαν εκεί. Δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανένας άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Ζητώ συγγνώμη ξανά. Και από όλο τον κόσμο».

Πριν την έναρξη της απολογίας του, κατέθεσαν – σύμφωνα με πληροφορίες – ως μάρτυρες υπέρασπισής του- η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό