19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λυτρωτική νίκη για ΟΦΗ στη Λάρισα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΟΦΗ πέρασε με νίκη από το «Αλκαζάρ» (1-0) κι έκανε άλμα προς τη σωτηρία του, στέλντοντας ταυτόχρονα την ΑΕΛ στο… βυθό της βαθμολογίας και καθιστώντας τους «βυσσινί», πλέον, πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Μετά απ΄ αυτή την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στη Super League, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια απόκτησε διαφορά τριών βαθμών από τους ουραγούς Θεσσαλούς κι ενός από τον προτελευταίο Παναιτωλικό.

Οι Κρητικοί μπήκαν εξαρχής πιο δυνατά κι έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Νάγκι να επεμβαίνει στα σουτ των Σαρδινέρο (7΄) και Ντε Γκουζμάν (9΄). Προϊόντος του χρόνου η ΑΕΛ ισορρόπησε, με τον Ντουρμισάι να «σπαταλά» την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 15΄.

Τελικά, το σκορ στο θεσσαλικό γήπεδο άνοιξε στο 33ο λεπτό, όταν ο Κοροβέσης σέντραρε από αριστερά και ο Ντε Γκουζμάν με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 0-1, για να κλείσει το ημίχρονο με μια μεγάληγ απόκρουση στου Βάτερμαν στο φάουλ του Ακούνια, στο 41΄. 

Η ποιότητα έπεσε στο β΄ ημίχρονο, αφού οι γηπεδούχοι είχαν πια φορτωθεί με άγχος και οι αντίπαλοί της με τη διαφύλαξη των κεκτημένων, αλλά παρόλ΄ αυτά έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Σαρδινέρο στο 57΄, από γύρισμα του Κοροβέση.

Ο τελευταίος, δυο λεπτά αργότερα, βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής από μαρκάρισμα του Μπέρτου, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να δείχνει αρχικά τα 11 βήματα αλλά αφού είδε τη φάση στο βίντεο, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Ο Τζιανλούκα Φέστα έβαλε στο παιχνίδι όσους επιθετικούς είχε, όμως οι «βυσσινί» δεν μπορούσαν να απειλήσουν κι όταν τελικά το κατάφεραν, στο 76ο και 79ο λεπτό, δεν βρήκαν δίχτυα με τον Ακούνια.

Η αποβολή του Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη στο 84΄ για πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Γλυνό δεν είχε όφελος για τους γηπεδούχους, αφού ο παίκτης της ΑΕΛ δεν μπόρεσε να συνεχίσει, ενώ είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό