24 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Λυτρωτής Σπόραρ στο 97′, ο Παναθηναϊκός γλύτωσε την «ψυχρολουσία», 1-0 τον Λεβαδειακό [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε, δεν μπορούσε να βρει λύσεις και ο Άντραζ Σπόραρ του χάρισε την νίκη στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το «τριφύλλι» επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε το πρώτο του «τρίποντο» στη Super League, στην 2η αγωνιστική.

Η εικόνα της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν κακή, ειδικά στο δεύτερο μέρος, με τους περίπου 3.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο να αποδοκιμάζουν έντονα τους παίκτες, ακόμη και μετά τη νίκη με το «buzzer-beater». Ακολουθεί το «do or die» ματς στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Λανς (29/08, 21:00), το οποίο θα κρίνει το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού φέτος!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… νωθρά στο ματς και παραλίγο να το πληρώσει αυτό στο 1ο μόλις λεπτό. Από εκτέλεση κόρνερ του Μπάλτζι, ο Γιαννιώτας βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έπιασε το σουτ. Ο Ντραγκόφσκι έκανε την απόκρουση και απομάκρυνε την μπάλα και με τη βοήθεια του δοκαριού.

Το «τριφύλλι» πλησίασε και αυτό σε γκολ νωρίς, με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 3′, μετά από κάθετη πάσα του Μαντσίνι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 23′, με τον Τσέριν να συνεργάζεται άψογα με τον Γερεμέγεφ, να βγαίνει τετ-α-τετ απέναντι στον Γκροφ, αλλά να βλέπει τον Ούγγρο τερματοφύλακα να τον νικάει.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος παρέμεινε προβληματική σε μεγάλα διαστήματα. Χωρίς δημιουργία, χωρίς φάσεις και με πολλά αβίαστα λάθη, που έκαναν την κερκίδα να… βράζει και να αποδοκιμάζει με την λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του Παναθηναϊκού… χειροτέρεψε και η μοναδική ευκαιρία αρχικά ήρθε στο 46′, με τον Σένκεφελντ να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90+1′, ώστε οι γηπεδούχοι να απειλήσουν ξανά, με το σουτ του Τετέ να περνάει άουτ, ενώ ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έχασε αυτό που λέμε πως «δεν χάνεται»…

Ωστόσο, ο Άντραζ Σπόραρ, που είχε περάσει στο γήπεδο στο 60ο λεπτό, έμελλε να αποδειχθεί ο μεγάλος λυτρωτής. Ο Τετέ πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Μλαντένοβιτς και ο Γκροφ απέκρουσε, μαζί και με την βοήθεια του δοκαριού. Ο Σλοβένος ήταν στην κατάλληλη θέση για να πάρει το ριμπάουντ και πλάσαρε για το τελικό 1-0, ώστε να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μαξ (70′ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76′ Αράο), Πελίστρι (60′ Σπόραρ), Μπακασέτας (60′ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (60′ Τετέ), Γερεμέγεφ.Λεβαδειακός (Ν. Παπαδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Παπαδόπουλος, Τσάπρας, Μπάλτζι, Γιαννιώτας, Πλέγκας (78′ Ρομό), Κάσος, Κοστή (61′ Τζάλοου), Πεντρόσο (78′ Μεχία), Όζμπολτ (61′ Συμελίδης).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό