18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λος Άντζελες: Δέκα νεκροί και δέκα τραυματίες από πυρά σε αίθουσα χορού

Ειδήσεις Ελλάδα

Δέκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυρά στο Μοντερέι Παρκ στην Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ.

Άλλοι δέκα  τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Τουλάχιστον ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλληπτος» δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μόντερεϊ Παρκ, κοντά στο Λος Άντζελες, ο Άντριου Μέγιερ, αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε σε αίθουσα χορού, πρόσθεσαν οι αρχές. Η αστυνομία δεν έδωσε καμιά περιγραφή του υπόπτου, ούτε διευκρίνισε το είδος του όπλου που χρησιμοποίησε.

Πυρ άνοιξε μετά τις 10 μ.μ. του Σαββάτου (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδος) γύρω από περιοχή στο Μόντερεϊ Παρκ όπου ζουν κυρίως ασιατικής καταγωγής Αμερικανοί, που γιόρταζαν χθες το κινεζικό Νέο Έτος.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τραυματίες σε φορεία να μεταφέρονται από τραυματιοφορείς σε ασθενοφόρα. Γύρω από το σημείο των πυροβολισμών – αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα κλαμπ χορού – η αστυνομία φρουρεί δρόμους που έχει αποκλείσει, όπως φαίνεται στα βίντεο.

«Η καρδιά μας πηγαίνει σ’ αυτούς που έχασαν αγαπημένους απόψε στη γειτονική μας πόλη, το Μόντερεϊ Πάρκ, από πυρά εναντίον του πλήθους» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter o δημοτικός αξιωματούχος του Λος Άντζελες Κένεθ Μεχία.

Το Μόντερεϊ Παρκ βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Πηγές, Reuters, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό