26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Λονδίνο: Νεογέννητο βρέθηκε σε σακούλα για ψώνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μουδιασμένη η κοινωνία στο Λονδίνο παρακολουθεί την υπόθεση τριών μωρών που οι γονείς τους τα εγκατέλειψαν στους δρόμους της πόλης και συνδέονται με αδελφικούς δεσμούς.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, το νεογέννητο κοριτσάκι που βρέθηκε νωρίτερα φέτος μέσα σε μια τσάντα για ψώνια στο ανατολικό Λονδίνο είναι το τρίτο παιδί που εγκαταλείφθηκε από τους ίδιους γονείς σε αντίστοιχες συνθήκες τα τελευταία επτά χρόνια.

Το κοριτσάκι, που ονομάστηκε Έλσα, βρέθηκε από περαστικό που πήγαινε βόλτα τον σκύλο του, ένα βράδυ του Ιανουαρίου κοντά σε πολυσύχναστο σημείο στην περιοχή Νιούχαμ, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα τεστ DNA που ακολούθησαν, έδειξαν ότι η Έλσα είναι αδελφή δύο άλλων μωρών που είχαν επίσης εγκαταλειφθεί στην ίδια περιοχή.

Ο Χάρι, το πρώτο μωρό, βρέθηκε σε πάρκο στο Νιούχαμ τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2019 ένα άλλο μωρό, που ονομάστηκε Ρόμαν, ανακαλύφθηκε από περαστικούς που έβγαζαν βόλτα τον σκύλο τους κοντά σε παιδική χαρά.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης έγιναν γνωστές την Τρίτη (04/06) όταν δικαστής στο ανατολικό Λονδίνο έκρινε ότι το θέμα έχει δημόσιο ενδιαφέρον και έδωσε στο BBC την άδεια να δημοσιοποιήσει τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των τριών εγκαταλελειμμένων παιδιών.

Σύμφωνα με το BBC, τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν έκτοτε υιοθετηθεί, ενώ η Έλσα, που εκτιμάται ότι γεννήθηκε μόλις μία ώρα πριν εγκαταλειφθεί, έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία της.

«Αντιλαμβανόμαστε το σημαντικό δημόσιο ενδιαφέρον που θα προκύψει μετά την άρση των περιορισμών που επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας αυτής», ανέφερε σε ανακοίνωση ο αστυνομικός επιθεωρητής Τζέιμι Χαμ και συνέχισε: «Είναι σημαντική είδηση και η δουλειά μας επικεντρώνεται στο να προσπαθήσουμε να βρούμε τη μητέρα και να της προσφέρουμε στήριξη».

Σύμφωνα με το BBC, το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι τα παιδιά θα μάθουν ποια είναι τα αδέλφια τους και ότι υπάρχει σχεδιασμός ούτως ώστε να έχουν μεταξύ τους κάποιου είδους επικοινωνία ενώ μεγαλώνουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό