19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι της Γαλικίας – Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και η τύχη άλλων τριών αγνοείται μετά την πτώση λεωφορείου το Σάββατο σε ποτάμι στην Ποντεβέδρα της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε παραμονή Χριστουγέννων, στην κοινότητα Σερδέδο-Κοτομπάντε, που βρίσκεται όχι μακριά από το Βίγκο, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και το λεωφορείο κατέληξε στα νερά του ποταμού.

Λίγο πριν από τις 02:00 (τοπική ώρα), οι διασώστες είχαν εντοπίσει δύο νεκρούς, ενώ είχαν καταφέρει να ανασύρουν τραυματισμένους τον οδηγό και έναν επιβάτη.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται για τον εντοπισμό τριών επιβατών.

 

#AXEGAInforma dun grave accidente en #CerdedoCotobade. Un autobús saíuse da vía e caeu por unha ponte. De momento, foron rescatadas tres persoas: o condutor e 2 pasaxeiros, dos cales un está falecido (1/3) pic.twitter.com/jDiGPNCYVF

— 112Galicia (@112Galicia) December 25, 2022

 

«Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στο εσωτερικό του λεωφορείου», διευκρινίζουν οι υπηρεσίες άμεσης δράσης. 

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρεις αγνοουμένους. Οι αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για να επιβεβαιώσουν αυτή την πληροφορία.

Σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Voz de Galicia, με το λεωφορείο επέστρεφαν άνθρωποι που είχαν πάει να επισκεφθούν συγγενείς τους που κρατούνται στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μοντερόσο, στο κέντρο της Γαλικίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό