26 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Λευκωσία: «Πράσινο φως» από το υπουργικό Συμβούλιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπουργικό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση για να προχωρήσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας δίνοντας έτσι ένα τέλος στο θρίλερ των τελευταίων ημερών σχετικά με την τύχη του νευραλγικού έργου. 

«Το έργο θα συμβάλει στο να βγει από την ενεργειακή απομόνωση η Κύπρος και θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας. Βασικός στόχος είναι η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος και η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» δήλωσε από το προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου. 

Όπως είπε ο κ. Παπαναστασίου το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση του ποσού των 125 εκατομμυρίων που θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου το 2025 έως το 2029. Συνολικά η χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε. θα φθάσει στα 657 εκατ. ευρώ που όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στις χρηματοδοτήσεις της Ένωσης. 

Σημειώνεται πως την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων θα εξεταστούν και τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του σύνθετου έργου. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό