35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Λευκορωσίδα σκιέρ εγκατέλειψε την πατρίδα της φοβούμενη αντίποινα από το καθεστώς Λουκασένκο

Ειδήσεις Ελλάδα

Λευκορωσίδα σκιέρ αυτομόλησε μαζί με την οικογένειά της, φοβούμενη αντίποινα από το καθεστώς Λουκασένκο, το οποίο προηγουμένως της είχε απαγορεύσει να λάβει μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεών της, ανέφερε στο Reuters ο πατέρας της.

Η Ντάρια Ντολίντοβιτς και η οικογένειά της βρίσκονται τώρα στην Πολωνία, όπου ελπίζει ότι θα συνεχίσει την προπόνησή της, είπε ο πατέρας της, Σεργκέι Ντολίντοβιτς, επτά φορές ολυμπιονίκης στο cross-country ski και προπονητής της Ντάρια.

Το Reuters ανέφερε πριν από λίγες εβδομάδες ότι το καθεστώς Λουκασένκο απαγόρευσε στην 17χρονη Ντάρια να πάει στο Πεκίνο, εξαιτίας της συμμετοχής της οικογένειας σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις κατά της επανεκλογής Λουκασένκο.

«Η Ντάρια έχασε το δικαίωμα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς. Δεν βλέπω την πιθανότητα να συνεχίσει την καριέρα της στη Λευκορωσία» είπε ο πατέρα.

«Θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε ότι οργανώσαμε διαδήλωση και φωνάξαμε συνθήματα (της αντιπολίτευσης) και μετά απλώς να μας στείλουν στη φυλακή», είπε.

«Πριν από τρεις μήνες, δεν μπορούσα να φανταστώ, ακόμη και σε έναν εφιάλτη, ότι θα κατέληγα να εγκαταλείψω τη χώρα μου» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό