35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Λατινοπούλου: Δεν υπάρχουν ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο κόμμα στην Ελλάδα που να εκπροσωπεί την ακροδεξιά», δήλωσε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει και πως «παρεξηγούμαστε όταν μας λένε ακροδεξιούς», με την ίδια να βάζει το κόμμα της στον χώρο της δεξιάς – κεντροδεξιάς.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο πρέπει να εξηγήσω ποια είναι η διαφορά μας με την ακροδεξιά. Είναι τεράστιες οι διαφορές. (…) Κάποιοι θεωρούν ακροδεξιό και τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας τον έλεγε έτσι επί χρόνια», ανέφερε η κα Λατινοπούλου.

Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν η Ελληνική Λύση και η Νίκη θεωρεί πως είναι ακροδεξιά κόμματα, απάντησε «όχι», ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή με τους Σπαρτιάτες και τους υποστήριξε και φανερά στις εκλογές, είπε «οι Σπαρτιάτες είναι άλλο κόμμα, στη Βουλή δεν είχαν κάποια θέση». «Η Χρυσή Αυγή κάποτε ήταν ακροδεξιά. Υπάρχει σήμερα και δεν το ξέρουμε; Έχουμε οργανώσει εμείς τίποτα; Χτυπάμε κόσμο;», συμπλήρωσε επίσης.

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας πατριωτικού μετώπου με άλλα κόμματα του χώρου είπε: «Αυτό που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι είναι ότι πρώτον χρειάζεται εξυγίανση ο χώρος γιατί βρίθει από γραφικότητες, λαϊκισμούς, ακρότητες. Και είναι κι ένας λόγος που δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση. Υπάρχει πολύς κόσμος που ψιθυρίζει αυτά που σκεφτόμαστε και συζητάμε καθημερινά. Και αυτό φάνηκε στις κάλπες των ευρωεκλογών. Οραματίζομαι την ένωση του χώρου και το έχουμε ξεκινήσει στη Φωνή Λογικής. Γιατί αυτό που χρειάζεται είναι να ενωθούν οι υγιείς δυνάμεις του χώρου, όχι τα φθαρμένα υλικά». «Δεν συμφωνώ ότι απαραίτητα πρέπει να γίνει συζήτηση με τα πρόσωπα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό