22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λανσάρισμα για τη σειρά Xiaomi 13 με νέο σχεδιασμό και Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 – Xiaomi

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Xiaomi κλείνει τη χρονιά παρουσιάζοντας την επόμενη της ναυαρχίδα στα smartphones, τη σειρά Xiaomi 13 η οποία παραδοσιακά θα κυκλοφορήσει στην Κίνα ενώ στα μέρη της θα πρέπει να την περιμένουμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η σειρά Xiaomi 13 αποτελείται από 2 μοντέλα, το ομώνυμο και την Pro έκδοσή του, με την κινεζική εταιρεία να δίνει έμφαση στην εμφάνιση, στην ποιότητα κατασκευής και φυσικά στα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να αποτελέσει μια δυνατή επιλογή για την ανώτατη κατηγορία τιμής.

Εκτός από το συνηθισμένο γυαλί και μέταλλο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν μια διαφορετική επιφάνεια στο πίσω μέρος με την ονομασία “SKIN” η οποία είναι κατασκευασμένη με μικρο-κεραμικά που δίνουν σύμφωνα με την εταιρεία μια απαλή αίσθηση κατά το κράτημα. Παράλληλα η πίσω επιφάνεια εξασφαλίζει ότι δεν θα γρατζουνιστεί ή θα αποχρωματιστεί με την πάροδο του χρόνου. 

Τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro διαθέτουν αδιαβροχοποίηση με βάση το πρότυπο IP68 ενώ και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν το Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm με LPDDR5X RAM και UFS4.0 αποθηκευτικό χώρο για μεγαλύτερες ταχύτητες. Και τα δύο τηλέφωνα λαμβάνουν τις ίδιες εκδόσεις: 8/128, 8/256, 12/256 και 12/512. Το Xiaomi 13 αποτελεί το  “μικρότερο μοντέλο» από τα δύο με οθόνη OLED 6,36″, ανάλυση Full HD αλλά και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Το 13 Pro ανεβαίνει στην 1440p ανάλυση με διαστάσεις οθόνης 6,73″.

Μετά από τη συνεργασία με τη Samsung για τους αισθητήρες κάμερας στην προηγούμενη γενιά, η Xiaomi επιστρέφει στη Sony με τη σειρά 13. Ο IMX800 1/1,49″ αισθητήρας  που είδαμε στο Honor 70 είναι ο επικεφαλής του «απλού» Xiaomi 13 με ανάλυση 50MP και δυνατότητα εγγραφής βίντεο στην 8K ανάλυση και με 24fps. Ο IMX989 1″ που είδαμε στο Xiaomi 12S Ultra αυτό το καλοκαίρι αναβαθμίζεται και μεταφέρεται στο Xiaomi 13 Pro με καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, επιτυγχάνοντας παρόμοια αποτελέσματα, με την ευαισθησία του αισθητήρα να έχει αυξηθεί κατά 72%. Το Pro μοντέλο διαθέτει και αυτό τηλεφακό 50MP αλλά και υπερευρυγώνιο αισθητήρα με την ίδια ανάλυση. Το Xiaomi 13 διαθέτει τηλεφακό στα 10MP και υπερευρυγώνιο αισθητήρα στα 12MP. Οι κύριοι αισθητήρες διαθέτουν βελτιωμένο HyperOIS, ενώ οι τηλεφακοί διαθέτουν την τυπική οπτική σταθεροποίηση. Τέλος και τα δύο μοντέλα διαθέτουν selfie κάμερα στα 32MP.

Το marketing γύρω από τις φωτογραφικές δυνατότητες των δύο μοντέλων επικεντρώνεται γύρω από τη λήψη φωτογραφιών σε συγκεκριμένες εστιακές αποστάσεις, ειδικά στην προώθηση του φίλτρου Professional Master Lens της Leica που μεταφέρει την προσομοίωση της κλασικής εμφάνισης στα 35mm, 50mm, 75mm και 90mm. Δεν είναι πάντως σαφές αν η εμπλοκή της Leica περιορίζεται στο συγκεκριμένο κομμάτι ή έχει μεγαλύτερη παρουσία στο φωτογραφικό σύστημα και των δύο μοντέλων.

Με ένα συμβατό καλώδιο, η φόρτιση Xiaomi Surge μπορεί να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία της μπαταρίας (4.500mAh) του Xiaomi 13 με ταχύτητα έως και 67W, ενώ η μπαταρία 4.820mAh του Xiaomi 13 Pro μπορεί να φορτιστεί με ταχύτητα έως και 120W. Τα δύο smartphones υποστηρίζουν ακόμα  το πρότυπο ασύρματης φόρτισης της Xiaomi στα 50W καθώς και του Qi προτύπου στα 10W.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο φόρτισης των δύο μοντέλων, η Xiaomi καυχιέται ότι η αυτονομία διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλη premium συσκευή της μέχρι σήμερα με καλύτερο σύστημα ψύξης και αποδοτική χρήση ενέργειας. Το MIUI 14 (πιθανώς βασισμένο στο Android 13) υποτίθεται ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο με το firmware να συρρικνώνεται σε μέγεθος και να επικεντρώνεται στη μείωση των app processes.

Το Xiaomi 13 ξεκινά από τα 3.999 ¥ (~575 δολάρια), ενώ το Xiaomi 13 Pro ξεκινά από τα 4.999 ¥ (~720 δολάρια) και φτάνει μέχρι τα 6.299 ¥ (~905 δολάρια), και είναι οι υψηλότερες που έχουν ανακοινωθεί από την εταιρεία για τη συγκεκριμένη σειρά. Θα είναι διαθέσιμα σε Μαύρο και Λευκό καθώς και στα παστέλ χρώματα Wilderness Green και Mountain Blue. Οι πωλήσεις ξεκινούν στην ηπειρωτική Κίνα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ίσως μάθουμε περισσότερα για το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο, το Φεβρουάριο στη MWC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό