18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λαμία: «Κωδικός» άμυνα | Superleague Interwetten & Λαμία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παραμονή του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της Λαμίας σήμανε και την έναρξη του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν. Σε συνάρτηση φυσικά και τη «σωτηρία» της, χάρις στο κρεσέντο των τελευταίων μηνών και μετά την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας από τον 48χρονο κόουτς. Στο «Αθανάσιος Διάκος» έχουν τον απαιτούμενο χρόνο, η προετοιμασία θα ξεκινήσει σε περίπου 2 μήνες και εύλογα δεν βιάζονται. 

 

Επειδή όμως οι ομάδες «χτίζονται» από… πίσω προς τα μπρος, στα μετόπισθεν φαίνεται πως θα υπάρξουν οι λιγότερες αλλαγές (μεσοεπιθετικά αναμένεται να μην συνεχίσει ο δανεικός Γκαζαριάν, είναι ανοικτό/δύσκολο το τι μέλλει γενέσθαι με τον επίσης δανεικό Ντέλετιτς, ο Πίτι «πατάει» πλέον τα 41 κτλ) ή πιο σωστά τα λιγότερα «καινούργια πρόσωπα. Αλλωστε στην άμυνα δεν συντρέχει λόγος για ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, αφού και λειτούργησε πάρα πολύ καλά (11 clean sheet στα 16 τελευταία ματς) και υπάρχει εκατέρωθεν διάθεση παραμονής για τις λεγόμενες ως «κολώνες». 

 

*Στο τέρμα ο Επασί τα πήγε πολύ καλά (εκ των κορυφαίων), ενώ ο Θεοδωρόπουλος προβάλει και είναι μία άκρως αξιόπιστη λύση. Πιθανότητες παραμονής του «δίδυμου»: 85%. 

 

*Στα στόπερ ο Αντέτζο είναι ουσιαστικά «Λαμιώτης» αφού συμπλήρωσε 3η χρονιά στην ομάδα/πόλη, ενώ ο Τζανετόπουλος λογίζεται ως η «αποκάλυψη» της χρονιάς. Οι δυο τους συνέθεσαν ένα εξαιρετικό  «δίδυμο» κεντρικών αμυντικών και τα πήγαν περίφημα. Πιθανότητες παραμονής τους: 90%. 

 

*Μαζί με τους 2 στη θέση των στόπερ υπάρχουν ακόμη ο Βύντρα και ο Τζέιμς που αποκτήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Ο  πρώτος κάνει κατάθεση  «καρδιάς» στις 2 σεζόν που βρίσκεται στη Λαμία, όμως πλέον μπήκε στα 41. Αρα παραμένει από εκείνον «ερωτηματικό» αν θα συνεχίσει την μπάλα. Ο δεύτερος αποκτήθηκε από τη Μίντιλαντ, πήρε παιχνίδια (7 συμμετοχές ως τώρα) και υπάρχει οψιόν επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Πιθανότητες απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού: 60%. 

 

*Ως βασικοί μπακ ολοκλήρωσαν τη χρονιά ο Σκόνδρας (δεξιά) και ο Μαρτίνεθ (αριστερά). Ο πρώτος συμπλήρωσε φέτος μία τριετία στη Λαμία, ο δεύτερος ήρθε τον Γενάρη και πήγε αρκετά καλά (15 ματς). Πιθανότητες παραμονής και των δύο: 90%. 

 

*Για back up τους λογίζονται και είναι άλλωστε οι Σαραμαντάς (αριστερά), Προβυδάκης, Βλάχος (δεξιά) με 13,15 και 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα αντίστοιχα (ο τελευταίος αποκτήθηκε τον Γενάρη). Αυτόματα μόνο ως εντελώς «ρεζέρβες» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ας μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην υπάρξει και εκεί προσθήκη (άλλωστε π.χ. ο Σαραμαντάς έχει συμβόλαιο). Πιθανότητες παραμονής και των τριών: 65%. 

 

Αρα είναι πιθανό την επόμενη σεζόν τα «μετόπισθεν» της Λαμίας να έχουν 1 ή «βαριά» 2 νέα πρόσωπα, κάτι που θα μεγιστοποιήσει τον βαθμό ομοιογένειας. 

 

*Ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει 100% αναφορά για παραμονή κάποιου παίκτη, αφού ακόμη και να έχει συμβόλαιο μπορεί να παρουσιαστεί κάποια πρόταση έστω και στο παρά ένα κτλ. 

 

  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό