22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λαζαρίδης στο gazzetta.gr: «Φοβόμαστε μην εγκλωβιστούμε στο Τελ Αβίβ» | Πόλο – Polo

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύσκολες ώρες περνάει ο Μιχάλης Λαζαρίδης με την σύζυγο του στο Τελ Αβίβ όπου και διαμένουν μόνιμα αφού ο έμπειρος προπονητής τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την ομάδα ASA Tel Aviv. 

O έμπειρος προπονητής που στο παρελθόν είχε δουλέψει μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό και στη Χίο μιλάει στο gazzetta.gr για την κατάσταση στο Τελ Αβίβ εκεί όπου η Χαμάς εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις με ρουκέτες και ο στρατός του Ισραήλ “απαντά”. 

«Τρέξαμε στο καταφύγιο» 

Ο Μιχάλης είχε προπόνηση με την ομάδα του το βράδυ της Τρίτης αλλά δεν έγινε ποτέ. «Είμαστε σε μια φάση πριν από τους τελικούς. Είμαστε στην 1η θέση και χθες είχαμε προπόνηση. Ήταν γύρω στις 9 το βράδυ στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

Ξαφνικά άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες. Τα παιδιά έχουν συνηθίσει εμένα μου φάνηκε κάπως όλο αυτό. Πήγαμε στο καταφύγιο. Είναι κάτω από το κολυμβητήριο ένα δωμάτιο. Μείναμε εκεί μια ώρα. Ήταν δύσκολα. Φυσικά προπόνηση δεν έγινε», σημειώνει αρχικά. 

Μετά από το κολυμβητήριο έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του: «Φύγαμε φυσικά με δική μας ευθύνη. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε εκεί όλη την νύχτα. Πήγα στο σπίτι στην σύζυγο μου. Μιλήσαμε με 2 γείτονες και μας είπαν εάν θέλουμε κάτι να τους ενοχλήσουμε». 

«Νέος συναγερμός στις 03:30» 

Η νύχτα δεν ήταν ήρεμη. Τις πρώτες ώρες της Τετάρτης χτύπησαν και πάλι οι σειρήνες: «Γύρω στις 03:30 πάλι χτυπούν οι σειρήνες.

Βλέπαμε ρουκέτες και αντιεροπορικά. Λίγες ρουκέτες βρίσκουν στόχο. Υπάρχει ένα αντιεροπορικό σύστημα ο «Σιδηρούς Θόλος» που προστατεύει την πόλη. Είναι σαν να ζούμε την ταινία “Ο Πόλεμος των Άστρων».Υπάρχει ανησυχία». 

«Φοβόμαστε την εγκλωβιστούμε εδώ» 

Το πρωί της Τετάρτης ο Μιχάλης μαζί με την σύζυγο του βγήκαν για καφέ στην πόλη αλλά η ανησυχία είναι μεγάλη: «Τώρα το πρωί είναι όλα καλά. Είναι πρωτόγνωρα αυτά που ζούμε όμως και ανησυχούμε. Μιλήσαμε με την πρεσβεία.

Δεν έχουν κάποια ειδική οδηγία να μας δώσουν. Το αεροδρόμιο χθες είχε κλείσει προσωρινά. Εγώ έχω υποχρεώσεις με την ομάδα και τον Ιούνιο. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Φοβόμαστε μην ξεκινήσει κάτι πιο σοβαρό και εγκλωβιστούμε εδώ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα».

Ο Μιχάλης στο τέλος της κουβέντας μας πρόσθεσε: «Εδώ οι περισσότεροι ζουν χρόνια με σειρήνες και βομβαρδισμούς. Υπάρχουν καταφύγια σε κάθε συνοικία. Τα νέα σπίτια στην πόλη έχουν ένα ειδικό δωμάτιο-καταφύγιο. Είναι με ενισχυμένο μπετόν. Εμείς δεν μένουμε στο κέντρο αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις με βάση την Αθήνα μένουμε στο Χαλάνδρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Γεραγωτέλλης στο gazzetta.gr: «Άκουγα τους κρότους και δεν ήξερα τι θα βρω όταν βγω από το καταφύγιο»

Χάος στο Ισραήλ: Αναβολές, αίτημα για παράταση της σεζόν και αποχωρήσεις παικτών!

Ισραήλ: Νύχτα τρόμου, στα καταφύγια Σφαιρόπουλος-Γεραγωτέλλης! ()

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό